Det andre jaktlaget skal være i god behold, men vet ikke hvor de er, får NTB opplyst.

Redningsleder Anstein Nordhagen ved Hovedredningssentralen på Sola regner med at begge jaktlagene vil være brakt ned fra fjellet i løpet av søndagen.

Ved Svartvatn

— Det ene laget – far og sønn fra Hjelmeland i Ryfylke - er funnet av redningsmannskaper. En av dem har brukket benet, og det vil ta to-tre timer å bære dem ned til Lyngsvatnet, hvor de blir skysset med båt fram til bilvei, sier Nordhagen.

Han opplyser at redningsmannskapene også har hatt kontakt med det andre tomannslaget og de skal være i god behold.

— Det andre jaktlaget har vært i kontakt med letemannskap via mobiltelefon. De skal være i god behold, men de har gått seg vill i det dårlige været og vet ikke hvor de er. Vi tror de kan være i nærheten av Svartvatn i Lyseheiene. Vi regner med at de vil være nede og i god behold i løpet av dagen. I begge tilfeller er det bare et tidsspørsmål, sier redningslederen.

Helikopter Han opplyser at det vil bli gjort forsøk på å hente dem ned med helikopter, men hittil har dette ikke vært mulig..

Det er svært dårlig vær i området - regn og tåke. Dessuten karakteriseres terrenget som kupert og vanskelig. Det er også mye vann som bidrar til å vanskeliggjøre leteaksjonene.

20-30 mannskaper fra Norsk Folkehjelp, Norges Røde Kors, Roverspeiderne og lokale kjentfolk deltar i leteaksjonene.