NTB

Den gang snek daværende kronprins Harald og Sonja seg av kongeskipet og stakk til fjells etter på ha tatt farvel med pressen kort tid i forveien.

— Vi har fått melding om at Kongeskipet skal legge til kai i København mandag klokken 10, og det er bestilt plass fram til onsdag klokken 12, kunne vaktsjef Werner Hansen ved Havnevesenet i København fortelle til NTB søndag.

Ifølge Dagbladet er det mange momenter som taler for at skipet kommer uten kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Selve offentligheten rundt ankomsten rimer dårlig med hemmelighetskremmeriet som ellers har vært bryllupsreisen til del, samtidig som politiet i København ikke er informert om det kongelige besøket.

Kongeskipet er til alt overmål tildelt en helt ordinær kaiplass ved Amaliehavn, og ikke en som vanligvis brukes ved kongelige besøk.

VG har derimot større tro på at de nygifte bruker København som utgangspunkt for bryllupsreisen. I alle fall ble Kongeskipet fulgt av pressebåter helt til Færder fyr søndag formiddag, uten at noen forlot skipet. Besøkets private karakter rimer ifølge VG godt med at politiet ikke er varslet.

— Det er ikke noe merkelig i dette. Det er et privat besøk som den norske kongefamilien har villet holde hemmelig. Det er ingen sikkerhetsrisiko for et norsk kronprinspar i Danmark, sier informasjonssjef Flemming Munch ved politiet i København til VG.

Ingen offisielle representanter står klare for å møte Kongeskipet når det ankommer mandag. Men oddsene er uansett gode for at et fulltallig pressekorps vil være til stede.