Som gjester hos bygdas mest kjente innbyggere, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, var kong Harald og dronning Sonja for første gang til stede under en julegudstjeneste i Lommedalen kirke.

— Det er veldig hyggelig for oss som bor her at Deres Majesteter er her i dag, sa den unge hjelpepresten Pernille Broch Korsbøen da hun ønsket menigheten velkommen.

Også forsangere og orkester var hentet blant menighetens unge medlemmer.

Minibuss

Kongen og dronningen kom standsmessig til kirken i representasjonsbilen A 3 like før klokken 11. I bilen satt også prinsesse Kristine, kongefamiliens faste julegjest, som er enke etter kongens onkel prins Carl Bernadotte.

Märtha og Ari med barna Maud Angelica og Leah Isadora, samt Aris foreldre og bror kom i en etterfølgende minibuss.

Maud Angelica tok bestemor dronningen godt i hånden den siste biten opp til kirken. Presten Gunnar Næsheim, som tok imot det kongelige følget, fikk en god klem av prinsesse Märtha Louise, som han tydelig kjente godt fra før.

Dåpsgudstjeneste

Dåpsbarna Trym André, Pia Elizabeth og Brage oppførte seg eksemplarisk i det kongelige selskapet. Kongeparets egne barnebarn hadde litt mer «maur i rompa», der de satt sammen med foreldre og besteforeldre på første benk i kirken.

Fireåringen Maud Angelica takket ja til å være med de andre barna på søndagsskolen som holdes i forbindelse med gudstjenestene, men etter noen minutter kom hun tilbake til mammas trygge fang. Lillesøster Leah holdt seg til pappa det meste av tiden.

Julegudstjenesten i Lommedalen kirke ble avsluttet med nattverd, der også kongefamilien deltok.

Presten fulgte kongefamilien ut av kirken etter gudstjenesten, og da benyttet Maud Angelica, eller Lille-Ma, som hun også kalles, anledning til å presentere sin far for presten:

– Han heter Ari Behn! Kronprinsfamilien

Kronprinsfamilien feirer jul på Skaugum i år sammen med kronprinsessens familie. De valgte gudstjenesten i Asker kirke på julaften i stedet for 1. dag.

Selv om mildværet kom på selveste julaften, sørget et tynt snølag for hvit jul både på Skaugum og i Lommedalen. Og skulle noen i familien få lyst på en skitur i jula, skulle det være muligheter både litt opp i høyden og innerst i Lommedalen.

Hvilke planer konge- og kronprinsfamilien ellers har for juleferien er ikke kjent. Det er privat, får NTB opplyst ved Slottet.

HOLDER SAMMEN: Dronning Sonja og kong Harald feiret jul med prinsesse Märtha Louises familie i Lommedalen i år.
Junge, Heiko