— Kongen ba meg flere ganger om å overbringe en takk til folket her i vest for den strålende mottakelsen, sier ordfører Ingmar Ljones i Bergen til NTB.

Kaos

Kaoset som oppsto da mer enn 30.000 mennesker trengte seg sammen rundt prinsessen og hennes gjester under byvandringen lørdag formiddag, oppfattet både kongefamilien og politiet som "vennligsinnet", opplyser Ljones, som har sin siste dag som ordfører i Bergen mandag.

— Festen i Håkonshallen var særdeles hyggelig og trivelig, en fin blanding av personlig varme og kongelig protokoll, sier Ljones, som spesielt fremhever de personlige talene fra kongen, dronningen, kronprinsen og kabinettssekretær Berit Tversland til jubilanten Märtha Louise.

— Jeg kan vel sitere litt av hva kongen sa til sin datter: "Du er jo en glad jente, selv om du tørker en tåre nå." For det er helt klart at både prinsessen og vi andre var svært rørt over de personlige ordene fra foreldre, bror og hennes tidligere barnepike, sier Ljones.

Stolt ordfører

For kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var prinsessefeiringen i Bergen deres første møte med folket utenfor Oslo etter bryllupet.

— Det føler vi oss også beæret over, forteller en stolt bergensordfører. Han kan fortelle at festen lørdag var første gang hele den kongelige kjernefamilien var samlet i Håkon Håkonssons gamle gildehall, som ble påbegynt i 1247.

STOLT FAR: Kong Harald og bursdagsbarnet slår av en prat. FOTO: KNUT EGIL WANG
SAMLET: Hele kongefamilien samlet på Lysøen.
FOTO: KNUT EGIL WANG