Kongen kom til Orkanger fra Ørland med helikopter onsdag formiddag.

Fra helikopterbasen skulle han kjøres med bil til Bårdshaug Herregård og hilse på ledelsen for NATO-øvelsen Strong Resolve som er stasjonert der. Ankomsten skulle skje klokken 13.10. Like før markerte en bombehund funn i en bil som sto parkert i nærheten av herregården og som ikke naturlig hørte hjemme her.

Kongens bil ble stanset, og i stedet for besøk på herregården fikk kong Harald en rundtur i bil på Orkanger. Den mistenkelige bilen ble fraktet unna og undersøkt av en spesialgruppe fra forsvaret. De fant ikke eksplosiver.

Bileieren ble holdt tilbake og avhørt av politiet. Han hadde en naturlig forklaring på hvorfor han sto parkert der han gjorde, han var nemlig på besøk i hus i nærheten. Det opplyser vaktsjef Jon Eivind Schefte ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

— Vi ble litt skuffet, det er jo hyggelig å få besøk av kongen, sier presseoffiser Erling Koldaas til adressa.no.

— Men kanskje legger han om programmet torsdag og får plass til et besøk da. Det får vi i såfall vite i løpet av kvelden, sier major Koldaas.

Kong Harald besøker NATO-øvelsen Strong Resolve i Trøndelag. Fra Orkanger reiste han klokken 15.30 til Hommelvik med USA Marines' «Joint Venture» og ankom der klokken 16.40. Derfra blir han fraktet til Rica-hotellet på Hell hvor han skulle overnatte.