De to kongelige får følge av sine lands respektive statsministre under seremonien. Representanter for kongefamilien og det øvrige offisielle Norge, samt den finske og islandske presidenten, vil også være å finne i salen.

Den halvannen time lange seremonien vil bli ledet av Haddy N’jie, som under Gullruten tidligere i år fikk prisen for beste kvinnelige programleder for sin innsats som programleder for TV-aksjonen 2010. I mai i fjor var hun også med på å lede den internasjonale sangkonkurransen Eurovision Song Contest 2010.

- Dette kan bli det vanskeligste jeg har gjort, men samtidig tror jeg det kan bli fint å være en del av det. Men jeg er veldig ydmyk til hva jeg skal gjennom og kommer til å prøve å fokusere på alle de fantastiske artistene som skal opptre, sier hun til NRK.

Stjernespekket

Innholdet i minneseremonien sys sammen av Kringkastingsorkesteret og vil by på bidrag fra musikere og artister som Susanne Sundfør, Leif Ove Andsnes, Karpe Diem, DumDum Boys, Sivert Høyem, Ane Brun, Åge Aleksandersen, Jarle Bernhoft, Bjørn Eidsvåg, Ingrid Olava, Sissel Kyrkjebø og a-ha.

Statsminister Jens Stoltenberg og Kong Harald vil begge holde taler under seremonien.

Skuespillerne Aksel Hennie, Anders Baasmo Christiansen, Ane Dahl Torp, Adil Kahn, Ingrid Bolsø Berdal, Sofie Gråbøl og Maria Bonnevie vil også bidra med å lese tekster. Forfatter Lars Saabye Christensen har ifølge NRK skrevet en ny tekst i anledning minneseremonien, og denne vil bli lest opp av Aksel Hennie.

Kun inviterte

Det er kun inviterte gjester som får plass i Oslo Spektrum. Blant de inviterte er etterlatte og overlevende samt hjelpemannskaper, helsepersonell og andre som bidro i forbindelse med terrorangrepene.

Det er imidlertid god sjanse for å få med seg seremonien på TV og radio når den starter klokken 15. Seremonien sendes nemlig direkte på NRK1, NRK2, TV 2 og TVNorge, og i radio på i NRK P1, P2, P3 Den vises også i reprise samme kveld på NRK1 kl. 21.30.

Mange av de drepte hadde minoritetsbakgrunn, og minneseremonien vil i salen bli oversatt til engelsk, georgisk og arabisk.