Det var smekkfullt på Designers Block i Covent Garden i London onsdag kveld. Den norske ambassaden hadde invitert til førpremiere på den norske utstillingen på London Design Festival, som åpner i dag. 100 % Norway feirer i år sitt femårsjubileum, og under over alle under, er dette blitt en stor sak i London.

Les også: Norsk design gjør seg lekker for London

100 % Norway har som ambisjon å vise frem det beste norske designere lager for tiden. Men like mye som produktdesign dreier det seg om ideer for bærekraftig fremtid. Og her stiller Mette-Marit opp:

– Norsk design handler om hvor vi kommer fra, hvordan vi gjør det. Tradisjonene er viktige, men like viktig er hvordan vi produserer og hvor energieffektivt vi gjør det.

London Design Festival er en stor sak i London. Den norske delen har i løpet av fem år etablert seg som en stat i staten og faktisk blitt noe som europeiske designere bryr seg om. Norske designere har fått bred plass på de internasjonale standene og er i ferd med å tilkjempe seg plassen både Danmark og Sverige har hatt tidligere.

Christiansen, Roar
Christiansen, Roar