Mens Märtha Louise, Ari og en skokk av deres nærmeste venner var samlet på luksusrestauranten Bølgen & Moi, benyttet flere tusen trøndere seg av bryllupets store utegratisfolkefestkonsert i går kveld.

Rammene kunne knapt vært bedre: En sval sommerkveld, solbrillene kollektivt skubbet langt opp på knollen, venneflokker som stiller hverandre opp og tar bilder i bøtter og spann.

På en utescene midt på Torget i Trondheim stilte lokale pophelter som Soda og Paddington. Sistnevnte stod for en tid tilbake bak en kontroversiell musikkvideo som ble spilt inn på den omstridte sexklubben Club4, og som ble bannlyst både på NRK og TV 2. Men på prinsessefesten var de, sammen med allestedsnærværende Sondre Lerche.

— Spiller du ofte i bryllup, Sondre?

— Jeg har liten erfaring med bryllup. Har spilt litt i bryllupene til familie og venner, dette er første forespørsel fra noen utenfor min egen familie. Men det er jo en bra familie, dette, smiler Sondre Lerche før han går på scenen.

— Hvordan opplever du å bli invitert på såpass celebre feiringer?

— Dette er en klapp på skulderen. Det er utrolig hyggelig å bli spurt, og det kan bety at det er en sjanse for at prinsessen synes jeg synger fint. Mormor synes det er utrolig stas, mye bedre enn at jeg sliter ræven av meg på landeveien i Frankrike.

Selv om han spilte på festen, hadde Sondre inntil i går ikke truffet det vordende ektepar. Selv om han og Märtha er Stageway-kolleger og alt.

— Det er jo sant! Håper jeg får sjansen til å gratulere paret, sier 19-åringen, og lover trønderpublikummet både omarrangerte gamle låter pluss flere nye på den sommervarme utescenen.

Og han har ikke gitt seg ennå. I kveld klemmer Sondre til med «No Ones Gonna Come» på den kongelige varieteen. Med strykekvartett og alt...

GOD NOK FOR BRUDEPARET: Sondre Lerche var hovedattraksjonen på gratisfolkefesten i sentrum av Trondheim i går kveld. FOTO: TOR HØVIK