Engelske versjoner av "Hjulene på bussen", "Bæ, bæ lille lam" og andre barnesanger ble fremført på tilnærmet perfekt engelsk av klasse 3 A da de to regentparene kom på besøk.

Hadde øvd en stund — Men så har vi jo øvd en stund da, kunne en av smårollingene fortelle.

Barna fremførte også eventyret om den lille røde høna, til stor begeistring for de celebre gjestene. Det ingen tvil om at engelskundervisningen på Bolteløkka holder mål.

— Very good, very good, sa en smilende prins Philip til de unge elevene som satt som tente lys i en krans rundt sine gjester. Klasserommet var også flott pyntet til ære for de britiske gjestene.

Fikk hjelp av kongen Etter sang- og eventyrstunden i 3. klasse, var det fjerde og sjette klasse som fikk kongelig besøk i biblioteket.11-åringen Kristoffer Kinge kunne etter besøket stolt fortelle NTB at han hadde fått hjelp av kong Harald til å finne fram til Nord-Irland i leksikonet. Soliman Mhanin, også han i klasse 6 B, hadde vist dronning Elizabeth og prins Philip det norske kongehuset hjemmesider på datamaskinen.

— Og så viste prins Philip meg hjemmesiden til de kongelige i England, forteller Soliman.

Dronning Sonja og den britiske prinsgemalen var de ivrigste i kontakten med barna, men også de to monarkene så ut til å hygge seg i selskap med de unge elevene.

Walk about Etter det timelange besøket på Bolteløkka skole dro de to regentparene til Oslo Rådhus, der de så en utstilling av britisk design. Deretter var det tid for en kongelig "walk about" på Rådhusplassen.

Dronning Elizabeth og prins Philip hadde ønsket å møte det norske folk, men oppdaget fort at de fleste fremmøtte var turister, blant annet fra deres eget hjemland. Det hindret dem ikke i å slå av en prat med ganske mange på den lille turen.

Dronning Elizabeth og kong Harald gikk på den ene siden av sperringen, mens dronning Sonja og prins Philip tok seg av de fremmøtte på den andre siden. Riktig hyggelig så det ut til at alle fire hadde det, der de smilende og småpratende spaserte gjennom folkemengden – godt bevoktet av en tallrikt politikorps.

På veien ble de også underholdt av Fredrikstad mannssangforening som bidro med salte sjømannsviser på kaia like innenfor Honnørbryggen.

Lunsj på Akershus Etter formiddagens program, som også inkluderte besøk om bord på det den britiske marinens stolthet HMS "Illustrious", inviterte den norske regjeringen til lunsj på Akershus slott. Og der var også prinsesse Märtha Louise, kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby. Som deltaker i sitt første statsbesøk, har kronprinsens forlovede disse to dagene hatt en nyttig generalprøve på det forestående bryllupet i august.

Det britiske statsbesøket, som er dronningens eneste statsbesøk i år, avsluttes med en middag i den britiske ambassadørens residens onsdag kveld.

Fredag morgen etter frokost returnerer det britiske regentparet til London, der feiringen av prins Philips 80-årsdag står for døren 10. juni. Men dit skal ikke vårt kongepar, for da befinner de seg på fylkestur i Rogaland.NTB

UNDERVISNING: Dronning Elizabeth og hennes mann, hertugen av Edinburgh, besøkte torsdag Bolteløkka skole i Oslo, sammen med kong Harald og dronning Sonja. Engelsktimen i klasse 3 A imponerte de kongelige gjestene. Foto: SCANPIX