Denne gangen er også kongeparet med.

Tirsdag kveld kom kongehusets offisielle kanal på nett . Der ligger det blant annet videosnutter fra kronprins Haakons’ besøk på det årlige møtet for Verdens økonomiske forum i Davos denne uka.

— Dette er kongehusets egen kanal hvor det vil bli lagt ut videoer både med kongeparet og kronprinsparet, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til NTB.

Historisk

I tillegg til film i tilknytning til Davos ligger det også ute videoer fra Dignity Day, fra kronprinsens besøk i Botswana i november i fjor, fra kongehusets offisielle nettside og fra kongehusets barnesider på nett.

– Det vil kommer flere filmer, blant annet glimt fra kongehusets historie, lover Gjeruldsen.

I tillegg til dagens medlemmer av kongefamilien kan det dermed bli gjensyn med kong Olav og kronprinsesse Märtha, og til og med klipp fra kong Haakon og dronning Mauds dager.

Direkte kontakt

Fra før av har kronprinsparet etablert seg både på Twitter og på Facebook. Der legger både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ut personlige meldinger til folket, og får direkte tilbakemeldinger. Før kronprinsens besøk i Davos oppfordret Haakon folk til å sende innspill og få fram hva de mener må til for å skape en bedre verden. Oppfordringen gjorde at det kom inn over 1.200 bidrag i form av kommentarer, bilder og videoer i løpet av ti dager.

Flere europeiske kongehus, blant annet det britiske, har også kanaler på YouTube.