Det sier en talsmann for familien.

Det norsk-colombianske gisselet Alf Onshuus Nino (31) ble frigitt av FARC-geriljaen i Colombia natt til torsdag norsk tid.

— Det er med stor glede at vi kan bekrefte at Alf Onshuus Nino er sluppet fri av FARC-geriljaen i Colombia, sa kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (UD), Kristin Melsom, til NTB torsdag formiddag.

Kjøpt fri

Fetteren til Alfs far, Bjørn Omdahl Onshuus, sier til NRK at det er konen til Alf Onshuus Nino som har betalt løsepengene. Hun har også tidligere fanget av geriljaen.

— Jeg vet at han er kjøpt fri. Det har vært forhandlinger som har foregått over lengre tid, sier Omdahl Onshuus.

Frigivelsen av Onshuus Nino skal ikke ha sammenheng med frigivelsen av Ingrid Betancourt og 14 andre gisler onsdag.

– Det er bare tilfeldig at det skjedde på samme tid, sier kommunikasjonsrådgiveren i UD.

Gjenforening

Norsk-colombianeren, som jobber ved Universidad de Los Andes i Colombias hovedstad Bogota, var torsdag på vei hjem til sin kone Ana Maria Aldana Serrano.

Hun ble kidnappet sammen med Onshuus Nino og fire colombianere da de besøkte en strand ved Colombias Stillehavskyst i januar i år, men ble frigitt i mars.

Alf har norsk far og colombiansk mor, og han har ofte vært på besøk hos familien i Norge. Slektningene planlegger nå feiring og besøk hos Alfs bestemor, som gråt av glede da hun ble overrakt nyheten torsdag.

— Vi er alle veldig glade, sier Omdahl Onshuus.

— Det har vært vanskelig å ikke vite, men vi har håpet og trodd det skulle gå bra, og det gjorde det også, heldigvis.

Familien i Norge håper på å få ham hjem til bestemors 109-årsdag 17. juli.