— Det er helt klart at vi selger mer kondomer i sommertiden, sier administrerende sjef i Durex Norge, Elin Nygård.

Og forklaringen er åpenbar.

— Aktiviteten er nok høyere om sommeren. Man har en litt annen type sex om sommeren, i forbindelse med ferien for eksempel. Det er blant annet lettere å finne seg en partner, sier Nygård til Bergens Tidende.

At aktiviteten er stor sommerstid, oppdager man ofte ni måneder senere dersom kondomen ikke har hindret naturens gang. Mangt et aprilbarn har sett dagens lys etter en slik sprelsk sommer.

Feriesex

— Vi har egentlig en økning i kondomsalget i alle ferier. Om sommeren når vi det definitivt høyeste salgsnivået, men vi får en ny topp til jul. Det har først og fremst å gjøre med at folk har mer tid til å ha sex i ferien. Dessuten påvirker sol og varme kjønnshormonene, og vi blir stimulert til et mer aktivt sexliv, sier adm. direktør i SSL Healthcare Norge, Anne Sofie Andvik.

Anne-Karin Marthinussen, innehaver av sexbutikken Beate Ushe i Bergen, har fått besøk av sommerkåte nordmenn i juni og juli.

Kvinnene ivrigst

— Salget har gått rett til vers i juli, sier hun fornøyd på telefon fra Trondheim.

Hun er i Trondheim i anledning dagens åpning av Beate Ushe-butikk nummer to i Norge.

— Folk har mer fritid og har muligheten til å ta bedre vare på hverandre i ferien, sier hun. Det går mye av alt: Knudrete kondomer, kondomer med jordbærsmak, med eller uten glidemiddel osv. Og kundene er for det meste kvinner. Det er 70-80 prosent jenter som besøker Beate Ushe i Strandgaten. De stikker innom for å sikre seg en utgave av bestselgeren high-tec dildoen eller en utfordrende sykepleierdrakt, eller bare en kondom.

Butikken som åpnet i april, har gått over all forventning.

— Salget har gått godt helt siden vi startet, men nå merker vi at det tar helt av, sier Marthinussen.

Til høsten åpner kjeden en butikk i Oslo også.

POPULÆRE SOMMERINGREDIENSER: Sommeren er kondomets storhetstid. Da blir vi nordmenn enda litt ivrigere på å kjøpe oss en liten knudrete, eller kanskje en med jordbærsmak?
FOTO: EIRIK BREKKE