I 14.30-tiden torsdag fikk politiet i Asker og Bærum melding om at en bevæpnet mann med utenlandsk utseende var observert på Slependen i Bærum. Det var observert to menn til i nærheten av ham, og væpnet politiet rykket ut til området. Samtidig kom det inn flere meldinger fra engstelige vitner som hadde sett mennene i Juterudveien.

– Vi fikk lokalisert de tre i et bolighus, og en udramatisk pågripelse fulgte. Vi beslagla også to softguns, sier operasjonsleder Ola Kløvjan ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Skaper frykt

De tre mennene er alle rundt 20 år, og har selv forklart at de bare lekte litt seg imellom.

– De forsto ikke konsekvensene av det de gjorde, selv om dette er voksne menn over 18 år som burde vite bedre. Det offentlig rom er ikke arena for denne typen aktivitet. Å se voksne menn med våpen i et boligområde skaper engstelse, sier Kløvjan.

De tre mennene blir anmeldt etter våpenloven. Ifølge politiet kan de vente seg høye bøter for å bære våpenetterlikninger på offentlig sted.

Knivofre To av dem som er pågrepet er ifølge budstikka.no de to 23-åringene som ble stukket ned etter en krangel utenfor Sandvika Storsenter 25. januar i år. Politiet ønsker ikke å bekrefte dette, og vil heller ikke kommentere om de tre mennene er tidligere kjenninger av politiet.

– Dette er en sak der tre kompiser har lekt seg. De har skaket opp nærmiljøet, men nå har de skjønt at de gjorde noe dumt, sier Kløvjan.