Deler av det kommunale fyrverkeriet på Kristiansten Festning i Trondheim gikk av to meter over bakken og ble spredt over publikum.

Politi, brannvesen og ambulanse var allerede på Festningen og ytterligere enheter fra nødetatene ble også sendt til stedet.

Ikke meldt om skadde

— Vi fikk raskt kontroll over situasjonen og det er ikke meldt om skadde, sier operasjonsleder Tor Mauseth i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Brannvesenets utrykningsleder på stedet sa også kort tid etter den feilslåtte oppskytingen at det ikke var meldt om skadde personer.

Brannvesenet opplyser også om at fyrverkeriet skulle sprenges 150 meter over bakken, men at det gikk av kun to meter over bakken. Årsaken til dette er foreløpig ukjent.

Politiet etterforsker

— Det er åpenbart noe som har gått galt, men hva vet vi ikke ennå. Det er opprettet sak på forholdet, og forhåpentligvis kan etterforskningen avdekke hva som har skjedd, sier Mauseth.

Den feilslåtte oppskytingen skjedde få minutter etter midnatt. Politiets operasjonssentral ble varslet klokken 00.07. Fyrverkeriet fortsatte kort tid etter dette.

Det nærmeste området rundt selve oppskytingsbasen for fyrverkeriet var avsperret for publikum. Hendelsen skal nå etterforskes av politiet.