Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har tidligere sagt at han gjerne vil ha KrF som samarbeidspartner i en eventuell fortsettelse av det rødgrønne samarbeidet i 2009.

Sp-leder Haga, som er kommunal— og regionalminister i regjeringen, sier at også hun gjerne vil ha med KrF på laget. Hun mener det vil være svært klokt av KrF å takke ja til et slikt samarbeid.

– Jeg er helt overbevist om at KrF vil tjene langt mer på å samarbeide med Arbeiderpartiet og oss, enn med Høyre. Det mener jeg Senterpartiet beviser hver eneste dag, med det gjennomslaget vi får som sentrumsparti i regjering, sier Haga til Dagbladet.

KrF vil imidlertid ikke gi slipp på kontantstøtten, en av partiets store hjertesaker. Haga mener Stoltenberg bør inngå kompromiss på dette punktet.

– Ja, jeg mener at det er grunn til å minne Arbeiderpartiet på at deres intense ønske om å få KrF over på rødgrønn side kan bli torpedert av en bastant holdning til kontantstøtten. Her kan Ap måtte komme til å gjøre et valg. Kontantstøtten var en viktig sak for KrF i sentrumsregjeringen, og det er ikke noen grunn til å tro at de vil oppgi det, sier Haga.