Al Gore kommer til Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobelprisen i desember. Nå går flere krefter sammen om å invitere den tidligere amerikanske visepresidenten til Bergen. Det er Universitetet i Bergen, Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og Bjerknessenteret som har gått sammen om innbydelsen. Nobelinstituttet er orientert om invitasjonen.

Les invitasjonen her | Les brevet til Nobelinstituttet (doc-filer)

Men foreløpig ser det ut til at sjansene er små for at Gore tar turen over fjellet.

– Vi har fått svar fra direktør Geir Lundestad i Nobelinstituttet, som skriver at sjansen er liten for at Gore vil ta en tur til Bergen, sier informasjonsrådgiver Ola Henning Målsnes i Bergen kommune.

Årsaken er at Gore har fullt program i Oslo 9.-11. desember. 12. desember reiser han til Bali for å delta på klimatoppmøtet.

Bergen som aperitiff

Dersom visepresidenten likevel kommer til Bergen vil han først få møte forskningsmiljøet på Bjerknessenteret. Det er også foreslått å gi Al Gore muligheten til å møte representanter fra industrien som jobber med å fange karbondioksid, skriver Bergen kommune i en pressemelding.

Vertene foreslår at Al Gore kan ta bergensturen som en aperitiff før besøket i Oslo eller ta turen over fjellet etter at han har mottatt Nobels fredspris sammen med FNs klimapanel. Gore og følget får også tilbud om å få tilrettelagt et kulturprogram under oppholdet i kulturbyen Bergen.

Hva bør Bergen vise Al Gore hvis han kommer? Kom med dine forslag i kommentarfeltet nedenfor.

Al Gore kommer til Oslo i desember for å motta fredsprisen. Kanskje tar han også turen over fjellet.
BARRY BATCHELOR