ANJA WENDELBORG FREMO

Den 16 år gamle jenten var på fest i klubbhuset til Riska fotballklubb sammen med venner fra fotballen.

Kvelden skal ha startet på vorspiel hjemme hos gutten som nå er siktet for drap. I løpet av natten skal gutten, som også er aktiv fotballspiller, ha forlatt festen. Da han kom tilbake var han bevæpnet med en pistol. Ingrid-Elisabeth Berg ble drept av kjæresten sin rett nedenfor Riska fotballbanen, der klubbhuset ligger.

Forbipasserende fant jenten og satte i gang livredning mens de ventet på ambulansepersonell. Jenten ble erklært død på Stavanger Universitetssykehus 03.07.

Ringte selv politiet

— Jeg forsto at det var alvorlig, men var ikke klar over at jenten var skutt, forteller Gerhard Olsson. Han er nærmeste nabo til åstedet og ble vekket av dem som først fant jenten.

Den 17 år gamle gjerningsmannen ringte politiet 01.37 natt til søndag. Han fortalte at han hadde skutt kjæresten sin, og hvor han var. Han var på vei bort fra åstedet, hvor han hadde forlatt16 år gamle Ingrid-Elisabeth Berg lå livstruende skadd.

02.15 ble gjerningsmannen pågrepet uten dramatikk av bevæpnet politi, om lag 1,5 kilometer fra åstedet. Etter det Aftenbladet kjenner til, viste gjerningsmannen selv politiet hvor han hadde slengt fra seg våpenet.

— Det dreier seg om et etthånds våpen, sier Odd Tveit Jørgensen, politistasjonssjef i Sandnes.

Flere skudd skal ha blitt avfyrt fra pistolen, trolig så mange som seks.

Videre etterforskning

Odd Tveit Jørgensen vil ikke si noe om Ingrid-Elisabeth Berg ble skutt på kloss hold. - Det vil den videre tekniske etterforskningen gå inn på, sier Odd Tveit Jørgensen. Han vil ikke gå inn i detaljer omkring 17-åringens forklaring.

— Det er ingen grunn til å mistenke andre. Vi anser saken som oppklart, sier Tveit Jørgensen til Bergens Tidende. Han vil ikke gå inn på motivet for drapet, og understreker at en del etterforskning gjenstår.

— Dette er en veldig tragisk sak, sier advokat Gunnar Øystein Helgevold som er oppnevnt som 17-åringens forsvarer.

— Av hensynet til den avdødes familie og siktedes familie ønsker jeg ikke å si mer om saken på, sier han.

«Forsettlig drap»

Den 17 år gamle gutten er siktet for forsettlig drap og har gått med på varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll i fire uker.

Bygden Hommersåk utenfor Sandnes er sterkt preget av drapet. I går ettermiddag var minst 300 ungdommer samlet til uformell minnestund i Riska kirke.

— Vi har mobilisert kriseteamet i kommunen og er klar til å hjelpe dem som trenger det, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik.

— Denne saken har rammet hele bygden. Vi prøver nå å være til stede for ungdommer som viser helt normale reaksjoner på en svært unormal hendelse, sier helsesøster i Hommersåk, Rigmor Bjørgo.

Stavanger Aftenblad/Bergens Tidende

DREPT: Ingrid-Elisabeth Berg.FOTO: PRIVAT
BYGD I SORG: Ungdommer samlet seg i går kveld på drapsstedet for åminnes den drepte Ingrid-Elisabeth Berg.FOTO: FREDRIK REFVEM, STAVANGER AFTENBLAD