Det var skjærtorsdag kveld at Birgitte Medhaug (25) og ektemannen Endre Medhaug (30) ble tatt av raset på Durmålstinden på Kvaløya i Troms.

Begge ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med livstruende skader. Endre Medhaug døde noen timer senere.

Døde av skadene

Lørdag formiddag var tilstanden uforandret for Birgitte Medhaug, ifølge sykehuset. Lørdag kveld kom meldingen om at kvinnen var død.

— Tilstanden har vært kritisk hele tiden, og hun døde av skadene lørdag kveld, sier informasjonsansvarlig Tor Øydvin ved Universitetssykehuset i Nord-Norge til Aftenposten.no.

Tung dag på sykehuset

Endre Medhaug jobbet som turnuslege ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Kona Birgitte Medhaug jobbet som sykepleier samme sted.

— Sykehuset er tungt preget av det som har skjedd. Det er en trist dag. Men først og fremst er dette en tragisk og forferdelig dag for familien, sier Øydvin.

Lørdag kveld la sykehusdirektørTor Ingebrigtsen ut en pressemelding på sykehusets nettsider. Her uttrykker han på vegne av alle ansatte medfølelse med familiene til de to omkomne.

— Ledelsen ved sykehuset har med sorg og fortvilelse mottatt meldingen om at to av våre dyktige unge medarbeidere, ekteparet Birgitte og Endre Medhaug, begge omkom i den fatale skred- og fallulykken i Duremålstind på Kattfjordeidet skjærtorsdag. Våre varme tanker og medfølelse går til de to forulykkedes familier og venner, sier sykehusdirektøren.

- Skulle bli bistandsarbeidere

Ekteparet har i flere år vært aktive i Pinsekirken Filadelfia i Tromsø. Til sommeren hadde de planer om å legge ut på en lengre rundreise i Asia, hvor de etter hvert skulle utføre bistandsarbeid. Det forteller vennen Marchus Wagenberg, som har sittet i menighetens ledergruppe sammen med Endre Medhaug i flere år.

— Målet deres var å finne et land der de ville slå seg til ro en lengre periode. Her ville de bygge opp et helsetilbud og drive bistandsarbeid og misjonsarbeid, forteller Wagenberg.

Han beskriver de to som engasjerte, målbevisste og dyktige personer, som også delte interessen for friluftsliv.

— Birgitte har hatt hovedansvaret for en speidergruppe, og var en av lederne for søndagsskolen. De var fantastiske personer, og hadde et stort vennenettverk, både her i Tromsø og på sine hjemsteder. De var dyktige i jobbene sin på sykehuset og i det arbeidet de gjorde for menigheten. Om vinteren gikk de mye på ski, og sommerstid gikk de turer i fjellet, sier Wagenberg til Aftenposten.no.

Menighetens gudstjeneste langfredag ble preget av den tragiske rasulykken.

— Alle i menigheten opplever dette som har skjedd som veldig tungt. Det kom så brått på, sier Wagenberg.