Skjærvik kom på jobb til det kombinerte kjøkkenet til News og Rick's klokka ti torsdag morgen. Han skiftet fettet i frityrkokeren og satte noen poteter i ovnen, før han gikk for å skifte i et naborom, skriver Adresseavisens nettutgave, Adressa.no.

— Plutselig kjente jeg at det luktet svidd. Da jeg gikk inn på kjøkkenet, sto flammene helt opp til taket fra frityren, forteller Skjærvik til Adressa.no.

Han forsøkte å slukke brannen med et brannslokkingsapparat som skulle være beregnet for brann i frityrkokere.

— Flammene dempet seg så vidt, før de plutselig slo opp igjen. Det var så varmt at metallet på veggene begynte å renne, sier Skjærvik.

Han skjønte at han ikke hadde noe å stille opp med, og forlot det åpne kjøkkenet mens kolleger varslet brannvesenet.

Minutter senere sto hele gården i flammer. — Omfanget brannen har fått er utrolig. Jeg får bare vondt i magen, sier Skjærvik til Adressa.no. (NTB)