• Saken hennes vil bli lukket, sier jentens advokat.

En av de tre kokain-tiltalte jentene i Bolivia, 20-åringen fra Lillesand, har rømt hjem til Norge, bekrefter hennes far, Hallgeir Øygarden, overfor Aftenposten.no.

De tre ble tatt av boliviansk politi med 22,5 kilo kokain i bagasjen på vei hjem til Norge i mai 2008.

20-åringen kom hjem til Norge søndag ettermiddag, skriver Dagbladet. Ifølge TV 2 rømte hun fra Bolivia via et naboland.

Den unge kvinnen fra Lillesand ble satt fri fra varetekt mot kausjon i oktober i fjor, etter at en domstol fant at det ikke lenger var skjellig grunn til mistanke.

Saken ble utsatt

Tiltalen mot henne ble likevel ikke frafalt, og hun møtte til straffesaken i tingretten i Cochabamba i Bolivia 11. desember, bare for å bli meget skuffet da hele saken ble utsatt.

— Hun kom hjem til Norge i dag. Jeg kan ikke gi noen detaljer om hvordan, men jeg kan si at det var ikke noen marinejegere involvert, sier faren til Aftenposten.no.

Ifølge 20-åringens norske advokat, Carl Bore, er hun nå utenfor rekkevidde for bolivianske myndigheter, og saken vil derfor bli lukket, melder TV 2.

Fikk passet tilbake

Like før rettssaken skulle begynne i desember, fikk 20-åringen uventet tilbake passet sitt fra bolivianske myndigheter. Rettssaken ble så utsatt til april, og 20-åringen fortsatte å oppholde seg i Cochabamba, der hun hadde ukentlig meldeplikt.

Også de to andre tiltalte i saken, Madeleine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen har blitt løslatt mot kausjon, men dette på grunn av at tidsfristen for å få saken deres opp for domstolen var overskredet.

Kausjonen deres ble imidlertid satt betydelig høyere enn for 20-åringen, og familiene deres har ikke hatt mulighet til å betale. De to jentene sitter fortsatt varetektsfengslet i Cochabamba.

Etter at rettsaken ble utsatt i desember, kom det frem at saken mot den nå 20 år gamle kvinnen fra Lillesand og de to andre norske kvinnene kunne vare i årevis.

Advokat Bore har tidligere sagt til Aftenposten.no at Lillesand-kvinnen var fanget i en helt uviss rettsprosess. Søndag kveld var han ikke tilgjengelig for kommentarer.