De to mennene som begge er i 50-årene, er sendt til obduksjon for å finne ut om dødsfallene skyldes at de har drukket sprit som er blandet med metanol, opplyser politiinspektør Jon Aga i Østfold politidistrikt til NTB.

Den ene av de to mennene ble ifølge Moss Avis funnet 4. september i år, det vil si flere dager før politiet slo offentlig alarm om den livsfarlige spriten. Det andre mistenkelige dødsfallet ble oppdaget 9. eller 10. september.

Politiet utelukker ikke at de vil finne flere ofre.

Nytt beslag

På Svinesund har tollvesenet beslaglagt ytterligere et parti på 5.000 liter sprit. Spriten ble funnet torsdag i en buss kom fra Øst-Europa. 4.800 liter av de 5.000 literne viste seg å inneholde 12 prosent metanol, opplyser tolldirektør Marit Wiig til TV2.

Mandag ble en mann i slutten av 40-årene varetektsfengslet for to uker. Politiet mener han er hovedmannen, eller én av hovedmennene, bak smuglingen av forgiftet sprit fra Sverige til Norge. Han ble pågrepet sist torsdag og først siktet for ulovlig omsetning av sprit. Mandag ble siktelsen skjerpet til å gjelde omsetning av alkohol tilsatt giftstoff. Strafferammen for et slikt lovbrudd er fengsel i 21 år.

Siktedes advokat sier til Nettavisen at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Min klient trodde at han solgte ren sprit, og hadde ikke grunn til å tro at det ikke var ren vare. Han har spilt med åpne kort og gitt alle opplysninger i saken til politiet, sier advokat Even Rønvik.

(NTB)