Møtet er kommet i stand etter at den kinesiske statsministeren ifølge New York times har uteblitt fra flere samtaler tidligere i dag. I stedet har han sendt sine stedfortredere.

Avgjøres i kveld

Nå avviser FN at de har bedt statsledere om å bli værende i København.

— Det stemmer ikke, sier FNs talskvinne Marie Okabe ifølge NTB.

Flere danske aviser melder nå at slutten på klimatoppmøtet bare er får timer unna. Statsledere i 25 land, inkludert Jens Stoltenberg, skal være i sluttfasen av arbeidet med et avtaledokument.

Hvis ikke avtalen er klar innen få timer kommer statslederne til å reise hjem melder Berlingske Tidende.

Både USA, afrikanerne og andre u-land krever større bevegelse fra Kina.

Flere kilder sier at dette er en avtaletekst som er full av huller. Blant annet skal punktet om at det skal lages en juridisk bindende klimaavtale i løpet av 2010 være fjernet.

Forhandlingene i København står fremdeles i stampe. Planlagte pressekonferanser blir avlyst på grunn av møtevirksomhet, og det siver ut lite informasjon om hva som skjer inne rundt forhandlingsbordene.

Tidligere i dag møtte president Barack Obama kinas statminister Wen Jiabao til samtale. Ifølge en amerikansk kilde skal dette ha ført til at prosessen er kommet et skritt videre, men det er uklart hva denne framgangen innebærer.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

I talen sin i formiddag uttrykte Jiabao at Kina var villige til skjerpe målene sine om utslippsreduksjoner. Han understreket at kinerne kommer til å jobbe for å oppnå og skjerpe sine målsetninger uansett hva som blir utfallet av klimatoppmøtet i København.

Obama hadde derimot ingenting nytt å komme med i forhold til det som tidligere er lovet fra amerikansk side.

At Kina og USA nærmer seg hverandre er svært viktig for den videre prosessen. Avstanden mellom de to landene, som til sammen står for 40 prosent av verden klimautslipp, er stor. USA krever kontrollmekanismer som sørger for at Kina og de andre landene holder det de lover. Mens Kina ønsker at USA skal ta på seg større kutt.

Tror du det blir noen avtale i København?

PÅ VENT: Det er usikkert hvor lengte bilen til Barack Obama må vente utenfor Bella senteret i kveld. FOTO: HÅVARD BJELLAND
SKAL HUN JOBBE I NATT? Tysklands Angela Merkel deltar i forhandlingene med en rekke statsledere i København i ettermiddag. Kanskje utsetter hun hjemreisen for å sikre en klimaavtale. FOTO: HÅVARD BJELLAND