Frp-formannen mener Høyre, KrF og Venstre var altfor kjappe med å gi opp forsøket på å etablere en trepartiregjering.

— I dagene fremover vil vi forsøke å få samtalene i gang igjen, basert på at fordelingen av postene som statsminister, finansminister og utenriksminister avklares i begynnelsen av samtalene, sa Hagen på en pressekonferanse klokken 13.15 onsdag, ifølge NTB.

Bare halvannen time senere holdt Jan Petersen pressekonferansen der han erklærte at han ga opp kampen om å bli statsminister.

Hagen mener det er viktig å få til en så styringsdyktig og stabil regjering som mulig.

— Landet er ikke tjent med hyppige regjeringsskifter. Vi må sikre at dersom landet skal ha en ny regjering, må den kunne sitte lenger enn to, tre uker. Jeg betrakter avbruddet i sonderingene mellom KrF, Høyre og Venstre mer som en pause enn som et endelig brudd, sa Carl I. Hagen.

Lynmøte mellom Hagen og Petersen

Høyre-leder Jan Petersen møtte med Carl I. Hagen til samtaler tidligere onsdag. Møtet begynte på Hagens kontor klokken 10.30, og var over allerede 20 minutter senere.

— Det er umulig å si hvordan dette går fremover, sa Petersen til NTB etter møtet.

Petersen bekreftet at han undersøkte muligheten for å få støtte i Stortinget til å danne en ren Høyre-regjering, etter at sonderingene med KrF og Venstre brøt sammen.

— Bondevik pekte på at vi burde ta et ansvar, og jeg undersøker nå om det er liv laga. Vi har utvekslet synspunkter, sa Høyre-lederen til NTB.

Motvilje i FrP

Carl I. Hagen signaliserte allerede etter forhandlingsbruddet tirsdag at Frp ikke automatisk ville gi sin støtte til en ren Høyre-regjering. En sentral kilde i Fremskrittspartiet ga tirsdag uttrykk for at støtten ville sitte svært langt inne.

— En ren Høyre-regjering har ikke sjanse i det hele tatt, sa han til Bergens Tidende.

Vedkommende hadde heller ikke noen tro på en mindretallsregjering bestående av Høyre og Frp.