Tre måneder etter at han var blitt stukket flere ganger med kniv av samboeren sin, skulle mannen forklare seg om hendelsen i Fredrikstad tingrett. Tidligere uoverensstemmelser var tydeligvis glemt. Med dommere, aktor og forsvarere som måpende vitner, fridde mannen og fikk ja, skriver Fredriksstad Blad.

– Jeg har aldri opplevd maken i mine år ved domstolen, sier sorenskriver i Fredrikstad tingrett, Jørn Vilsted, til Fredriksstad Blad.

Lykkønskning

«Det ble i hovedforhandlingen opplyst at tiltalte og fornærmede hadde skrevet 40 brev til hverandre mens tiltalte har sittet i varetekt. Tiltalte svarte ja til fornærmedes frieri. Retten ønsker dem lykke til dersom det inngås ekteskap», heter det i dommen.

Knivangrepene ble likevel vurdert som så alvorlige at retten dømte kvinnen til ti måneders fengsel. Seks måneder av straffen er gjort betinget med tre års prøvetid.

Stukket med kjøkkenkniv

De to flyttet sammen i september i fjor. Etter at mannen ble arbeidsledig skal det ha blitt konsumert mye alkohol og oppstått flere krangler i forholdet.

14. desember i fjor gikk det så ille at den 45 år gamle kvinnen hentet en 34 cm lang kjøkkenkniv og stakk samboeren på siden av magen mens han lå og sov.

Stikkskaden måtte senere sys med fire sting.

En snau måned senere gjentok dramatikken seg i forbindelse med en ny krangel.

Fredrikstad tingrett mener det bare er tilfeldigheter som gjorde at fornærmede ikke fikk mer alvorlige skader enn hva han ble påført.