Foreløpige undersøkelser gjort av Kripos viser at det er lite sannsynlig at knivene som er funnet har noen sammenheng med barnedrapene i sørlandsbyen 19. mai i år. De endelige undersøkelsene av knivene er trolig klare om et par dager.

Ukjent knivtype Kniven som ble funnet sist, og som er blitt betraktet som mest interessant, har et cirka 10 centimeter langt knivblad. Kniven ble funnet fire-fem meter fra land, og mindre enn to meter fra stedet hvor de to "ramboknivene" ble funnet få dager før. Stedet ligger cirka 100 meter fra der jentene ble funnet drept. Politikilder har tidligere opplyst at skadene på de to drepte jentene kan komme fra en kniv med cirka 10 centimeters lengde, og med tynt blad. Men den aktuelle kilden har også sagt at slike synspunkter er svært usikre på dette stadiet. Den endelige obduksjonsrapporten av de to jentene vil trolig gi svar på hva slags knivtype jentene ble drept med. Kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand sier at politiet får jevnlig opplysninger fra rettsmedisinerne som arbeider med rapporten. Hittil har disse ikke kunnet komme med særlig mange svar. Pedersen sier det kan ta lang tid før den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Utvider søkene Politiet vil nå utvide søkene i badevannene i Baneheia. Det var tirsdag kveld usikkert når søkene vil starte, det blir trolig ikke før tidligst torsdag denne uken. Sannsynligvis konsentreres søket om tjernet 3. stampe, opplyser kriminalsjef Arne Pedersen. Politiet har snart gjort 1.100 vitneavhør i saken, men ennå gjenstår en god del. Avhørene gjelder både alibisjekking og oppfølging av vitners observasjoner. Tipsmengden har avtatt den siste tiden, men fortsatt får politiet daglig inn tips etter at en forretningsmann i Kristiansa nd har utlovet en dusør på 1 million kroner til den som kan angi mannen som drepte de to jentene, men tiden begynner å bli knapp: Tipset som skal føre til at dobbeltdrapssaken oppklares, må komme inn til politiet i løpet av juni måned, senest innen fredag 30. juni klokka 24. Er ikke dusøren utløst innen da, går pengene tilbake til eieren.

Trapper ned Til uken vil seks-sju etterforskere gå ut i ferie, noe som fører til at drapsjakten vil trappes ned. Rundt ti-tolv etterforskere vil jobbe med saken i fellesferien, samt fem etterforskere fra Kripos, opplyser Pedersen. Kripos-etterforskerne kartlegger bevegelser i Baneheia i den aktuelle tiden da Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen ble drept. NTB