Det er ikke ofte at alle søndagsavisene som kommer ut i Oslo har samme sak på førstesida. Søndag var nettopp det tilfellet. Både VG, Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen brukte så å si hele førsteside på knivdrapet på 15-åringen fra Holmlia.

"Sjokket, Nynazister siktet for drapet på Benjamin (15) ", skriver Dagsavisen. "Benjamin (15) drept. Nazigjeng tatt", " er tittelen som er slått opp på Dagbladets førsteside. "Benjamin (15) skulle ut en tur -ble stukket i hjel. Nazibande siktet", skriver VG. "Venner sørger etter drap på 15-åring. Fem nynazister siktet", slår Aftenposten opp.

Tre av avisene har i tillegg brukt oppslagsbilder av store blomsterhav og av venner som sørger over den drepte Benjamin Hermansen.

Mislykkede mennesker Dagsavisen og Aftenposten tar også opp problematikken på lederplass. Dagsavisen mener at tiden nå er kommet for å vise nulltoleranse overfor rasismen og rasistene. Aftenposten skriver i sin lederartikkel at det er et alvorlig tankekors at de fem pågrepne er så unge, og at unge mennesker lar seg rive med i en gjeng som er så gjennomsyret av brutalitet og hat mot mennesker av en annen bakgrunn som tilfelle er med noen av de nynazistiske gruppene.

Dagbladets kommentator, Halvor Elvik, skriver om et absurd hat og en meningsløs forakt fra folk som søker til organisasjoner som Booth Boys. Han beskriver et miljø som selv tror de er helter, men som domineres av folk som har mislykkes med mye.

"I sin lille forening kler de seg ut og finner opp seremonier som stenger ute virkeligheten og gir dem det store løftet som de ikke finner ellers i virkeligheten", skriver Elvik med klar adresse.

Pene ord om avdøde Søndagsavisene bruker i det hele tatt svært mye plass på knivdrapet på Holmlia. Dagbladet er den avisen som vier drapet aller størst oppmerksomhet. De har til sammen ti sider med stoff om ugjerningen. VG er en god nummer to med sine sju sider, mens Aftenposten har nærmere to sider totalt. Dagsavisen vier hendelsen nærmere tre sider i alt.

I alle de fire avisene omtales den drepte i svært positive ordelag. "En rolig gutt som ikke var ute etter bråk", skriver Dagsavisen. "Han var en veldig koselig gutt. Godt likt av alle, og... nei, dette er forferdelig", sier lederen av det lokale fritidssenteret på Holmlia, Roland Daus til Aftenposten. "De hadde ingen grunn til å gjøre noe sånt. Ingen", sier ei gråtkvalt jente til Dagbladet. Til VG forteller rektor Ole Jacob Aas ved Holmlia ungdomsskole Benjamin var en "kjekk hyggelig og snill elev".

Natt til lørdag ble den joviale 15-åringen frarøvet livet på en uforståelig og dypt tragisk måte. Et helt land har latt seg ryste av det forferdelige drapet.

NTB