En kontrolltest er utført ved Nasjonaluniversitetet i Sør-Koreas hovedstad Seoul og dobbeltsjekket av Nasjonalinstituttet for helse NHI i USA, skriver det anerkjente britiske vitenskapsbladet Nature. Testene skal vise at hunden Snuppy virkelig ble klonet fram.

Fagfolkene som gjennomførte testene, har tatt såkalte fingeravtrykk av Snuppys arvestoff. De sammenlignet disse fingeravtrykkene mellom Snuppy og den genetiske giveren, en afghansk mynde som heter Tai, og surrogatmoren som er en Labrador.

– Det er ytterst usannsynlig at Snuppy er et produkt av ekstrem innavl eller en tvilling. Det er nærmest sikkert at Snuppy ble skapt gjennom celleoverføring, slik det opprinnelig ble hevdet, heter det i artikkelen i nyeste utgave av Nature, som kommer i salg torsdag.

Den nå 52 år gamle Hwang vakte internasjonal oppsikt i mai i fjor, da han hevdet å ha skapt «skreddersydde» stamceller til bruk i medisinsk behandling. Men en granskingskomité fant ingen spor som kunne bekrefte dette ved undersøkelser på Hwangs laboratorium.

REUTERS