Bare to måneder før det avgjørende Klimatoppmøtet i København har den danske klimaministerens sjefsforhandler Thomas Becker forlatt stillingen sin.

Betalte 15.734 kroner, manglet bilag

Ifølge Berlingske Tidende skal rot i regnskapene ha vært en medvirkende årsak. Ved et tilfelle skal Becker ha brukt 15.734 kroner på et enkelt restaurantbesøk i Bangkok uten å kunne levere skikkelig bilag etterpå.

Ved en annen anledning skal han ha betalt representasjon for 39 personer med blant annet 37 flasker rødvin og 41 gin-tonic.

— Omfanget av alkoholholdig drikke står ikke i forhold til antall deltakere på en middag med representativt formål, fastslår departementet ifølge Berlingske Tidende.

Fikk advarsler

Den danske sjefsforhandleren skal også tidligere ha fått advarsler i forbindelse med manglende bilag.

Danmarks Radio meldte i helgen at en stor gruppe medarbeidere i det danske klimadepartementet har klaget over dårlige arbeidsforhold.

Ifølge medarbeiderne skal det være et uhørt misforhold mellom de praktiske arbeidsforholdene og den enorme oppgaven det er å arrangere Klimatoppmøtet. Flere skal ha gått i angst for å levere bilag i forbindelse med utgifter i oppkjøringen til Klimatoppmøtet.

- Blir tatt hånd om

Klimaminister Connie Hedegaard innrømmer til Danmarks Radio at det har vært forskjellige kontroverser i departementet, men at problemene blir tatt hånd om.

Mandag overtok Steffen Smidt jobben som sjefsforhandler. De fleste danske analytikere anser han som det åpenlyst valg.

Smit er en av Danmarks mest erfarne diplomater og har det siste året hatt jobben som klimaambassadør i det danske utenriksdepartementet.

URO I EGNE REKKER: Klimaminister Connie Hedegaard mistet sjefsforhandleren sin bare to måneder før det avgjørende møtet i København. Her er hun sammen med tidligere president Bill Clinton.
SHANNON STAPLETON