— Jeg er veldig glad for at Bjurstrøm fortsetter som forhandlingsleder. Hun har en stor del av æren for at Norge har markert seg internasjonalt som klimanasjon, sier Lars Haltbrekken som er leder i Naturvernforbundet.

Hanne Bjurstrøm er Norges sjefsforhandler i de internasjonale klimaforhandlingene. I dag ble hun også utnevnt til statsråd i Stoltenbergs nye regjering.

— Styrket posisjon

Fram til Klimatoppmøtet i København i desember skal hun bistå miljøvernminister Erik Solheim, samtidig som hun fortsetter som sjefsforhandler fram til nyttår. Først da begynner Bjurstrøm som arbeidsminister.

— Som statsråd med ansvar for Klimatoppmøtet blir posisjonen hennes styrket. Det viser at Norge satser enda mer på klimaforhandlingen enn vi har gjort tidligere, sier Haltbrekken.

På slottplassen tirsdag formiddag var miljøvernminister Erik Solheim også tydelig på at utnevnelsen styrker klimaarbeidet.

— Dette hever statusen til Bjurstrøm i de internasjonale klimaforhandlingene, sier Erik Solheim til TV2.

Er godt likt

Da navnet til Hanne Bjurstrøm lekket ut var det mange som fryktet at Norge skulle komme i samme situasjon som Danmark, som har

byttet ut sin sjefsforhandler knappe to måneder før Klimatoppmøtet.

— Jeg ble et øyeblikk nervøs, sier Lars Haltbrekken.

Hanne Bjurstrøm har et svært godt rykte både i Norge og internasjonalt.

— Hanne Bjurstrøm er meget dyktig og vi har stor tillit til jobben hun gjør som forhandlingsleder. Men enda viktigere er det at hun nyter stor tillit internasjonalt. Det er 5000 mennesker som skal forhandle i København, og Bjurstrøm er en av de sentrale i denne prosessen og kan ikke erstattes over natten, sier leder i Bellona Fredric Hauge.

Hva mener du utvelgelsen av Hanne Bjurstrøm? Diskuter saker under!