Med en liste over hva Kleppe og Vest-Agder Frp kunne tenke seg å bidra med for å skape ro i rekkene, troppet en forsoningsdelegasjon fra Vest-Agder opp på partihovedkvarteret.

Fylkesformann Jan Ole Dahl, organisatorisk nestformann Sylvi Berntsen og gruppelederen i fylkestinget Arild Birkenes møtte partiformann Carl I. Hagen, nestformann Siv Jensen og generalsekretær Geir Mo. Alle er enige om at saken med Vidar Kleppe må bli avklart raskt.

Ikke overprøve ­ Vi kan ikke overprøve det årsmøtet som har nominert Vidar Kleppe på førsteplass, hvis ikke det oppstår en ny situasjon i partiet, sier Jan Ole Dahl til NTB.

Han avviser at fylkeslaget har fått noen press på seg til å fjerne Vidar Kleppe fra førsteplassen på stortingslisten.

— Konflikten er mellom Vidar Kleppe og stortingsgruppa, men hvis vi kan gi et lite bidrag til forsoning, så gjør vi det, sier Dahl.

De tre i Frps stortingsgruppe som møtte Vest-Agder Frp forrige helg, Per Sandberg, Thore Aksel Nistad og Kenneth Svendsen, var mandag kveld ikke blitt orientert om resultatet av møtet på partikontoret.

— Jeg regner med å bli orientert tirsdag morgen, sier Sandberg til NTB.

Partiformann Carl I. Hagen ville heller ikke kommentere møtet overfor NTB mandag kveld.

Stortingsgruppa avgjør Rent formelt er striden om Kleppe en strid mellom Kleppe og stortingsgruppa. Dermed er det stortingsgruppa som sender sin anbefaling til sentralstyret om hva de mener bør gjøres i saken. Stemningen i gruppa er delvis hatsk mot Kleppe, og det er derfor alt overveiende sannsynlig at Kleppes dager i Frp er over om kort tid. Kanskje allerede i løpet av denne uka. Stortingsgruppa skal ha møte onsdag.

Etter mandagens møte var det ingen som ønsket å kommentere hvilke forslag som ble lagt fram for å få til en løsning. Dersom stortingsgruppa skal diskutere å skifte syn, må forslagene inneholde full retrett fra Kleppes side og løfter om framtidig lojalitet.

— Det var et positivt møte der delegasjonen fra Vest-Agder la fram sine synspunkter. Disse skal vi ta med videre til stortingsgruppa, sa generalsekretær Mo etter møtet.

— Det var et greit og ryddig møte. Nå er det opp til den politiske ledelsen å finne en løsning på saken. Jeg har tillit til at saken blir behandlet på en grundig og skvær måte, sa Arild Birkenes.

Mistillit Flertallet i stortingsgruppa ønsker imidlertid Kleppe "dit pepper`n gror". Samme dag som tre representanter møtte styret i Vest-Agder Frp forrige uke, kom det en ren mistillitserklæring underskrevet av 14 av gruppas medlemmer.

Opprettholdes denne kritikken, kan erklæringen være et formelt grunnlag for sentralstyret å reise eksklusjonssak mot Kleppe. Sentralstyret kan kalles inn på kort varsel slik at prosessen som skal føre fram til eksklusjon kan settes i gang i løpet av en dag eller to.

NTB