• Det er helt vanvittig å angripe Vidar Kleppe, sier Fredrik U. Litleskare. Blir Kleppe sparket fra Frp kan en ny liste med ham på topp dukke opp i Hordaland.

MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bt.no

— Vi er en del som nå snakker sammen og er frustrerte og opprørte, sier Fredrik U. Litleskare.

Avventende Vidar Kleppe har lenge hatt en svært høy stjerne, langt ut over de såkalte opprørskretsene, i Hordaland Frp. Bergens Tidende har snakket med flere også i den «Hagen-vennlige kretsen» som mener tonen mot Kleppe er blitt vel tøff.

— Problemet er at Hagen ikke tåler å tape. Kleppe har vel tråkket ham på tærne litt for mange ganger nå. Men det er ikke bare å ekskludere en populær mann som Vidar Kleppe, sier en av de sentrale aktørene i denne kretsen.

Opprørerne i Hordaland slår ring om Vidar Kleppe. De har ikke bestemt seg for hvordan de skal håndtere situasjonen som nå er oppstått. Men bestemmer de seg for å forlate Frp og å stille sin egen liste, er Vidar Kleppe trolig mannen de ønsker seg øverst på den.

— Vi snakker mye nå. Det vil oppleves som vondt å forlate partiet, men vi er i stand til å stille egen liste på kort varsel, sier Litleskare.

Grensen nådd Carl I. Hagens nye frontalangrep på Vidar Kleppe for åpen mikrofon i går formiddag har ikke mildnet stemningen.

— Grensen er nådd for det vi kan akseptere. Å angripe Kleppe er langt over mål, sier Litleskare.

Bombardementet mot Kleppe kom på toppen av at en rekke lokallag føler seg fullstendig overkjørt av sin egen fylkesledelse. 10-12 lag har bedt fylkesstyret innkalle til nytt fylkesårsmøte, men opplever at saken blir trenert.

— Da fylkesstyret skulle presse meg bort som utfordrer til Terje Søviknes, innkalte de til møte på to dagers varsel. Nå blir et demokratisk krav fra lokallagene trenert i ukevis, sier Litleskare.

Den erfarne Stord-politikeren er ikke alene om å nærme seg metningspunktet for kritikk og motbakke.

— Hagen har malt seg selv inn i et hjørne han ikke klarer å komme ut fra, malingen vil ikke tørke, sier Arnold Haaland i Tysnes. Han har innkalt lokallaget til ekstraordinært årsmøte og vil be om å få mandat til å melde det ut av Frp. Han tror tiden for å stable en ny liste på beina er for knapp.

— Men kommer det en liste med Kleppe på topp, skal ikke jeg motarbeide den, sier Haaland. Les også: Aarebrot: - Kleppe har best sjanser i vest Kleppe: - Ikke noen god idé Hagen: - Stortingsgruppen stoler ikke på Kleppe Hagen lar øksen henge over Kleppe

VELKOMMEN: Opprørerne i Hordaland har ikke bestemt seg for hvordan de skal håndtere situasjonen som nå er oppstått. Men bestemmer de seg for å forlate Frp og stille egen liste, er Vidar Kleppe trolig mannen de ønsker seg øverst på listen. (Foto: Tor Richardsen, ScanPix)