Kleppe hadde sittet sammen med sentralstyret i to og en halv time da han forlot partikontoret på Youngstorget ved 21.45-tiden. Han ville ikke gå inn på innholdet i sine diskusjoner med partiledelsen, men gjentok at det ikke er noe grunnlag for suspensjon eller eksklusjon.

— Jeg håper fortsatt at dette blir unngått, av hensyn til partiet. Det vil kunne gi en dramatisk situasjon. Alt ligger nå i sentralstyrets hender, sa han.

Sentralstyret fortsatte behandlingen av saken da Kleppe forlot lokalene, og vil ikke gi noen offentlig informasjon før Kleppe selv er underrettet om utfallet.

Lengre enn ventet Kleppes møte med sentralstyret varte mye lenger enn ventet, men hovedpersonen ville ikke spekulere i om dette kunne være et godt tegn for ham. Alle - også Kleppe selv - har ventet at sentralstyret ville følge opp onsdagens utspill fra stortingsgruppa og suspendere ham.

— Jeg har hatt bedre dager på Youngstorget, men det var en grei kommunikasjon. Jeg føler at jeg fikk lagt fram min versjon, og sentralstyret hadde mange spørsmål. Det er heller ikke alle sentralstyremedlemmene som sitter i stortingsgruppa, sa en sliten Kleppe, før han nærmest ble "bortført" i drosje av en kvinnelig aktivist for Dag Danielsens utbryterliste i Oslo.

Mange tilbud Kleppe har fått en rekke tilbud om å stå på alternative lister dersom han blir utstøtt fra partiet, men holder fortsatt fast på at han ønsker å representere Fremskrittspartiet. Han sier han ikke har vurdert å trekke seg som følge av hardkjøret fra partiledelsen og flertallet i stortingsgruppa.

— Jeg ble ikke ønsket velkommen, men jeg slapp da inn, sa Kleppe da han ved 19.10-tiden banet seg vei forbi pressefolkene og inn til skjebnemøtet på Youngstorget.

Møtet var berammet til klokken 18.30, men kom noe forsinket i gang. Nestformann Siv Jensen var ute i god tid, og snublet borti forberedelsene til 8. marstoget som hadde oppstilling utenfor partiets kontorvinduer.

— Jeg har aldri vært særlig flink til å gå i slike tog, sa hun til NTB på spørsmål om det ikke ville vært en hyggelig avveksling fra partiintrigene å gå i kvinnetog.

NTB

BLITZREGN: Vidar Kleppe etter sentralstyremøtet torsdag kveld, der han fikk lagt frem sine synspunkter på tirsdagens suspensjon fra stortingsgruppa. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)