Etter å ha snakket med familien til den drepte, gikk politiet ut med navn og bilde tirsdag. Familien har samtykket til dette, opplyser politiet.

Mannen ble identifisert ved hjelp av DNA-analyse og bistand fra tannleger, skriver Aftenposten.

Levde i juli

Politiet vet ikke når Strømner ble drept, eller hvordan drapet skjedde. Det som er klart er at han levde tidlig i juli.

— Det vi med sikkerhet vet, er at mannen var i live i begynnelsen av juli. Han ble formelt meldt savnet den 13. august, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk en bekymringsmelding fra mannens familie 8. august i år.

Foreløpig er det for tidlig å si noe om hvor lenge mannen har ligget død på funnstedet på Klemetsrud. Han kan ifølge politiet ha blitt drept i månedsskiftet juli/ august. Nå blir dataspor som mobilbruk viktig i arbeidet med å sirkle inn tidspunktet.

— Nå begynner vi også å avhøre familie og venner og kartlegge mannens omgangskrets, sier Rohde.

Ukjent for politiet

Strømner har en dom fra 2009, han ble da idømt samfunnstraff. Men han er likevel så godt som ukjent for politiet.

— Vi har så langt ingen grunn til å tro at han kan være del av noe gjengbasert eller annet kriminelt miljø, sier Rohde.

Mannen ble funnet torsdag i forrige uke. Han lå under en presenning som lå under en gammel sofa ved siden av en falleferdig garasje i Dølerudveien på Klemetsrud.

Fredag ble han obdusert, men fordi liket hadde ligget på stedet såpass lenge, var det ifølge politiet vanskelig å identifisere vedkommende. Politiet kunne da heller ikke si om det dreide seg om en mann eller en kvinne.

Spesiell lukt

Det var to unge jenter tilknyttet Foreningen for omplassering av dyr (FOD) som fant den døde da de luftet hunder i området torsdag ettermiddag.

Funnstedet ligger nær FOD-gården. De ansatte ved gården sier at de har merket en spesiell lukt i området siden juni eller juli.

Mandag ble det bestemt at politiet i Oslo skal lede etterforskningen, og at Kripos bistår med kompetanse og ressurser ut fra behov.

Politiet ber nå folk som har kastet fra seg søppel i området i og rundt Døleveien på Klemetsrud om å ta kontakt med politiet.

— På funnstedet på Klemetsrud ligger det mye søppel. Dette er visstnok et sted hvor det er vanlig å slenge fra seg skrot. Og det gjør ikke politiets arbeid enklere, sier Rohde.