Tre menn ble fredag dømt til lange fengselsstraffer for mishandlingen, som fant sted i februar 2005, melder NRK.

De tre domfelte plukket opp offeret i en bil og fraktet ham til Rygge hvor den brutale mishandlingen startet. Mannen ble først beordret til å kle av seg, før han ble bundet til en trestamme. Deretter ble han slått og truet på det groveste.

– I dag skal du dø, og i dag skal jeg sprenge deg, skal én av de tre ha sagt. Deretter ble det lagt en ladning dynamitt under offerets bein som senere ble avfyrt i nærheten av ham. De tre brukte også salmiakk for å få offeret til å svime av.

Siden ble han fraktet rundt i Østfold uten klær, truet med kniv og blant annet tvunget til å gå opp unnarennet i en nedlagt hoppbakke mens én av de tiltalte avfyrte skudd i hans retning.

Bakgrunnen for mishandlingen og truslene var en narkotikagjeld på 83.000 kroner. De tre erkjente seg delvis skyldige i mishandlingen. Den angivelige hovedmannen, en 27 år gammel Gjøvik-mann, ble dømt til fengsel i to år. En 24-åring fra Fredrikstad må sone ett år, mens en 21-åring fra Iran bosatt i Fredrikstad ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder.