Vi tok med kjærestene Anders (26) og Ragnhild (23) til byens mest romantiske sted for å vise hvordan det kan gjøres: En bit av henne på han. En bit av han på henne.

Anders

Han er dandy, rockete, avslappet og uredd. En selvsikker mann av i dag låner gjerne øyenskygge og perler av sin kjære.

Stilen

Velg deg ett iøynefallende plagg og plukk ut resten av antrekket deretter. Anders har på seg en brokadejakke i klassisk snitt, som tiltrekker seg oppmerksomhet både med farger og mønster. Spar finskjorten til kvinnen i ditt liv og hent i stedet frem din favoritt-T-skjorte. Trang, kort, og oppkneppet hvis den kommer med den slags finesser. Velg gjerne en med mønster eller logo. Det viktigste er at den forteller noe om hvem eller hva du digger.

Antrekket til Anders har fått et avslappet kombinasjon med svarte, smale rockebukser og joggesko i klassisk stil og svart skinn.

Tilbehøret er selve prikken over i-en på julebordet og åpenbart hentet fra kjærestens pyntelager. Sjal i leopardmønster og svart perlekjede erstatter velvillig det tradisjonelle julebordsslipset. Hun kommer til å elske å våkne opp av lyden av perler og vite at det ikke var hun som glemte å ta dem av seg.

Dressjakke i brokademønster (Moods of Norway), svart t-skjorte med knapper og smale svarte bukser (begge fra Energie), joggesko i svart skinn (Valsport). Alt fra Twisted.

Sminken

Slik bruker du din kjæres sminkehylle med best resultat:

Begynn med en lett fuktighetskrem i ansiktet.

Bruk en flytende foundation i hele ansiktet for å gi jevn farge til underlaget.

Marker øynene med en mørk øyenskygge både over og under vippekanten.

Fremhev brynene med kost og øyenbrynsfarge.

Marker kinnene med en svak rouge.

Demp til slutt fargen på leppene med samme foundation som du brukte på resten av ansiktet.

Avslutt med en dusj med vitaminspray, som holder sminken på plass hele natten.

Day Time fuktighetskrem, Matt Foundation Vanilla, Microshadow Pollution, Tri Brow Color, Blush Color Ginger, Face Mist. Alt fra Make Up Store.

Ragnhild

Hun har stjålet mannens viktigste julebordsplagg, den hvite smokingskjorten og de nålestripete dressbuksene, og gjort antrekket til sitt eget med garderobens mest feminine plagg: Korsettoppen.

Antrekket

Ingenting er som å kle seg i sin kjæres smokingskjorte dagen derpå, men hva med å ta den på allerede før festen? Altfor stor er ekstra fint. Lån din manns favoritt, eller hvis du ikke er så heldig: Spør din bestekompis, i verste fall din far. Ragnhild har i tillegg til smokingskjorten kledd seg i et annet av hans julebordsplagg: Den nålestripete dressbuksen i ull. Byens bruktbutikker har til enhver tid et stort utvalg av festvante utgaver.

Det maskuline utgangspunktet blir straks til ditt eget når du kombinerer med feminine elementer som korsettopp med blonder, barokk ørepynt, leopardmønstrede strømper og høye hæler i grønn lakk. Den røde sløyfen som knytter opp buksen under kneet, viser frem kvinnelige legger samtidig som det gir antrekket en kjent smak av julebord.

Husk en liten dash av din kjæres parfyme. Den lukter minst like godt på deg!

Korsettopp (Fetish Classics) fra Evil Twin, nålestripete herrebukser i ull fra Fretex, ørepynt i gull og grønt fra H&M, grønne lakksko med høye hæler (Miu Miu) fra www.net-a-porter.com

Sminken

Diskret øyne og rød munn. Mer fest blir det ikke.

Begynn med en flytende foundation i hele ansiktet i samme farge som huden på halsen din. Velg heller lysere enn mørkere.

Marker brynene med kost og øyenbrynsfarge. Trekk dem utover i stedet for nedover. Det gir åpnere øyne.

Legg øyenskygge rett på øyelokket og marker med en mørkere farge i globallinjen og ytterkanten av øyet. Legg en overraskende farge, som lilla, under øyet. Under øyenbrynet legger du en lysere farge for å lette blikket. Avslutt med en stripe glitter langs vippekanten på øyelokket.

Bruk en pudderkost og påfør et tynt lag mineralpudder i hele ansiktet. Det gir en fin glød og virker oppstrammende.

Legg rouge i kinnene. Under kinnbenet hvis du har normal ansiktsfasong, på kinnbenet hvis du har et bredere ansikt og fremme på kinnene hvis du har et smalt.

Dekk ujevnheter med fargeconcealer. Rødt dekker blå ringer under øynene, grønt dekker røde flekker og urenheter.

Smør t-zone-gele på nesen for å holde den matt hele natten.

Ha mascara bare på de øvre vippene. Da unngår du svarte ringer under øynene i løpet av festen.

Avslutt med en dusj vitaminspray for å holde sminken på plass.

Matt Foundation Olive, Tri Brow Color, Microshadow i fargene Glam, Diva, Cooler og Muffin, Glitter Eyeliner Demon, Wonder Powder Gobi, Blush Color Sea Shell, Cover All Mix, T-zone, Max Lashes Brown, Face Mist. Alt fra Make Up Store.

ALLE FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN
FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN