Det var den syv år gamle Karoline Svarstad som mistet livet da to jevngamle venninner tirsdag kveld falt ned et stup på Hauge i Bremanger. Hennes venninne fikk lettere hodeskader, men er nå i bedring.

Noen få busker var alt som skilte liv og død da de to jentene ramlet ned et 20 meter høyt stup tirsdag kveld.

— Jenten som overlevde landet på noe vegetasjon som dempet fallet hennes. Det reddet livet hennes, sier lensmann Hans Rune Strandos i Bremanger til Bergens Tidende.

Hun ligger nå til behandling på intensivavdelingen på Haukeland sykehus. Hodeskadene hennes ble i går kveld betegnet som lette, og tilstanden hennes var stabil.

Politiet har nå lokalisert det nøyaktige stedet hvor de to jenten forulykket.

— De har falt ned et bratt stup på nesten 20 meter. Ut fra spor i terrenget ser det ut til at de har forvillet seg inn i et område hvor det ikke er vanlig å ferdes, sier Strandos.

I går morges startet sorgarbeidet på skolen hvor de to jentene var elever i andre klasse. Alle skolens 170 elever ble samlet i gymsalen sammen med lensmann og prest.

— Etter at vi hadde sagt noen ord og sunget litt, tok vi klassen deres med til ulykkesstedet, hvor vi la ned blomster og tente lys, forteller Strandos.

Ifølge lensmannen er hele bygden lammet av den forferdelige tragedien.

— Dette er noe som går inn på oss alle. Onsdagen har vært svært tung å komme igjennom, sier Strandos.