PER MARIFJÆREN per.marifjaeren@bt.noKristiansand

Viggo Kristiansen la i sin forklaring stor vekt på at han og kameraten Jan Helge Andersen var jevnbyrdige i forholdet, og at han ikke kunne dominere og true Andersen til noe som helst.

Jan Helge Andersen har forklart at kameraten var den sterkeste, at han var dominerende og at han selv ble truet av Kristiansen til å begå overgrep og drap i Baneheia. Men Kristiansen ønsket å slå dette bildet i stykker.

«Kan ikke trues»

Aktor: — Andersen forklarer at du truet ham til å begå drap?

Kristiansen: - Det har jeg ikke gjort. Hvis jeg hadde truet ham en eller annen gang, tror jeg ikke at han hadde tatt det noe alvorlig. Han kan ikke trues til noe, for han er sta som et bein.

Aktor: - Når dere lekesloss, var det du som vant da?

Kristiansen: - Han gadd aldri bry seg med å gjøre motstand. Men når han mente at jeg hadde gått for langt, ble han hissig og da var det jeg som gikk over på ryggen.

Aktor: - Men om du hadde hatt kniv, ville han vært like sta?

Kristiansen: - Ja, så godt kjenner jeg ham. Han ville ikke ha brydd seg om det. Han ville ha visst det var en lek. Han ville bare sittet og ledd av meg.

«Jeg har ikke vært der»

Aktor: - Dette er jo noe helt annet enn Jan Helge forteller at han opplevde. Han oppfattet at du truet ham til drap og overgrep?

— Det kan jeg ikke svare på.

Og akkurat dette svaret skulle bli en gjenganger fra Kristiansen da aktor konfronterte ham med Andersens forklaring om hendelsen der oppe i Baneheia. Hele veien under konfrontasjonen med kameratens forklaring, kom de samme ordene:

— Det kan jeg ikke svare på. Jeg har ikke vært der.

Aktor: - Men om vi tenker oss at det var alvor, ville han da ha klart å ta fra deg kniven.

— Jan Helge har alltid vært større enn meg og hatt mer makt.