— Aldri har jeg vært mer motivert, sa Simonsen oppglødd til delegatene etter at han var valgt. Han lovet sine motstandere revansj. Det skal de få ved at Rogaland skal få inn tre representanter til Stortingsvalget, lovet Simonsen.

106 av de 131 stemmeberettigede delegatene stemte for Jan Simonsen på første plass. Utfordreren Ola O. Ingvaldstad fikk 21 stemmer. Simonsen sier at resultatet ikke var overraskende, men stortingsrepresentanten var likevel tydelig nervøs før valget. Han innser at de mange negative presseoppslagene i vinter kunne ha truet hans sikre plass på listen.

— Akkurat nå er jeg bare lettet og glad for å være gjenvalgt, sa Simonsen like etter at stemmene var telt opp.

Hedstrøm på topp i Østfold Også Østfold Fremskrittsparti nominerte lørdag formiddag. Øystein Hedstrøm fra Moss ble nominert på førsteplass på stortingslisten.

Hedstrøm fikk 55 stemmer. Hans motkandidat, varaordfører Ulf I. Leirstein i Moss, fikk 40 stemmer.

På 2. plass kom Henrik Rød fra Halden med 51 stemmer. Jon J. Gåsvatn fra Sarpsborg, som var innstilt som nummer to av nominasjonskomiteen, fikk 44 stemmer.

Stortingsrepresentant Jørn L. Stang falt ut av listen til 2.plassen allerede i første valgomgang. Dermed måtte det en ny runde til for å kåre hvem som skulle stå som nummer to på stortingsvalglisten til Frp i Østfold.

NTB