Aps partisekretær Martin Kolberg er foreslått som førstekandidat på Buskerud Arbeiderpartis liste ved neste års stortingsvalg.

— Jeg er svært glad for nominasjonskomiteens innstilling og takker for tilliten. Nå skal nominasjonsprosessen gå sin gang. Jeg har stor respekt for Buskerud Arbeiderpartis organer, og avventer behandlingen frem mot nominasjonsmøtet. Dersom jeg blir nominert, vil jeg bruke all min arbeidskraft på Stortinget og særlig for Buskerud, sier Kolberg i en kommentar.

Kolberg sier han har mottatt oppfordringer i eget fylkesparti om å stille som stortingskandidat etter at det ble kjent at Thorbjørn Jagland ikke stiller til gjenvalg som stortingskandidat fra Buskerud Ap.

— Derfor meddelte jeg nominasjonskomiteen at jeg stiller meg til disposisjon som kandidat, sier Kolberg.

— Vi er veldig glade for å kunne presentere Martin Kolberg som vår førstekandidat. Nominasjonskomiteen mener han er den rette personen til å fronte Buskerud Ap i den kommende valgkampen, og vi er sikre på at han vil gjøre en veldig god jobb for partiet i rollen som stortingsrepresentant, sier nominasjonskomiteens leder Jan Erik Thorgersen