Lørdag formiddag ble en ti år gammel jente tilbudt sex-leketøy i premie i en SMS-konkurranse på fjernsynet. Tiåringen konkurrerte mot en 33 år gammel kvinne på tasteprogrammet Mess TV.

Jenten presenterte seg flere ganger med fullt navn og alder, og til tross for at TVNorge har 16-årsgrense for deltakere i slike konkurranser, ville programleder Laila Robe Ludvigsen gi premien til jenten.

Familie & Medier hevder at gjentatte eksempler viser at TVNorge har feilet i å skape en forståelse av god medieetikk blant sine medarbeidere i Mess TV-redaksjonen.

— Vi har bedt Medietilsynet om å se på disse sendingene. Vi ønsker at de overtramp som allerede har skjedd, vurderes med hensyn til sanksjoner. Enda viktigere for oss er imidlertid en vurdering om hvorvidt Mess TV sine sendinger er i samsvar med de krav som stilles til rikskringkastere i Norge, sier Geir Magnus Nyborg, generalsekretær i Familie & Medier.

Produsent Dag Lein i Rubicon som lager Mess TV for TVNorge har beklaget innslaget.

— Det er selvsagt flott at TVNorge legger seg flate etter episoden. Men kanalen har imidlertid brukt denne typen etterskuddsetikk så mange ganger i forhold til Mess TV at noen må reagere, slår Nyborg fast.