— Den ene av bilene kjørte i feil kjørefelt i retning Oslo. Det var to personer i denne bilen, mens det var tre personer i bilen den kolliderte med, opplyser operasjonsleder Magne Olsvoll i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 3.39 fra en bilist som med nød og neppe unngikk å kollidere med bilen som kom i feil felt langs E18, hovedveien vestfra inn mot Oslo.

— Han så kollisjonen i bakspeilet, forteller Olsvoll.

Vet ikke hvorfor

Politiet visste søndag formiddag ikke hvorfor den ene bilen kjørte i feil kjørefelt. Politiet hadde heller ingen opplysninger om hvor lenge de hadde kjørt i feil felt.

Det ble tatt blodprøver av de to som befant seg i bilen som kjørte i feil retning, men søndag formiddag var det fortsatt for tidlig å avhøre dem. Først søndag ettermiddag regner politiet med å kunne ha flere opplysninger.

Fire av de skadde ble fraktet til Ullevål, mens den femte ble sendt til Sykehuset Asker og Bærum. Ingen av de fem har livstruende skader.

Fire til Ullevål

Ullevål opplyser at en 17-åring søndag formiddag var under intensivbehandling for hodeskader. Skadeomfanget ble betegnet som uavklart, og tilstanden var stabil.

En 20 år gammel mann ble lettere skadd. Tilstanden hans var også stabil. Også tilstanden til en 30 år gammel mann og en 33 år gammel mann ble søndag formiddag betegnet som uavklart og stabil.

Det begynte å brenne i begge bilene etter kollisjonen, men først etter at de skadde var hentet ut.