Inga Sverdrup

Under aktoratets krysseksaminasjon av 56 åringen i dag kom det frem at den 56 år gamle fiskebåteieren en måned før Nokas-ranet kjørte fra Drammen til Sandnes. Sammen i bilen satt en kamerat av 56-åringen som tidligere er dømt for drap. Det skal ha vært denne oslo-mannen som introduserte 56-åringen for ransmiljøet på Østlandet og William Ellingsen, den nå avdøde torpedoen og David Toskas gode kamerat. 56-åringen skal ha lånt penger av Ellingsen, og det var da han skulle betale tilbake denne gjelden i form av tjenester, han skal ha blitt blandet inn i Nokas-saken.

Aktor: -Kan du fortelle om turen til Rogaland forutt for ranet?

56-åring: -NN skulle hit, og han spurte om jeg kunne kjøre han til Drammen, hvor han skulle ta natt-toget. Jeg tror det var femte eller sjette mars. Jeg kjørte han til toget, men han kom tilbake og sa at toget var innstilt. Så foreslo jeg at vi skulle kjøre til Torp for å se om han kunne rekke et fly, men der var det stengt. Det endte med at jeg kjørte han til Sandnes og satte han av. Så kjørte jeg hjem igjen.

Dommer: -Sa han hva han skulle i Sandnes?

56-åring: -Ja, han skulle på noe seminar eller noe, han hadde i alle fall masse bøker i sekken. Jeg gjorde bare en vennetjeneste jeg.

Dommer:— Ja, det var litt av en vennetjeneste.

Aktor: -Kjørte du på bombrikke denne turen?

56-åring: -Ja, det var jo ikke noe mystisk med denne turen.

Aktor: -Du er ikke registrert i noen andre bommer enn en i Sandnes?

56-åring: -Det skjønner jeg ikke. Jeg hadde jo ingenting å skjule.

Dommer: - Det var ikke sånn at du betalte kontant for å unngå å bli registrert?

56-åring: -Nei, jeg vet ikke hvorfor jeg ikke er registrert om jeg kjørte på brikke.