For noen få hundrelapper kan du nemlig bli den stolte eier av en tomt på drøye fire mål på månen, Mars, Jupiter, Venus eller en annen planet. Uttrykket langpendler får plutselig en helt annen mening.

Det er nemlig fullt mulig å kjøpe seg en tomt på månen, en tomt du selv kan beskue hjemmefra med det teleskopet som du kanskje finner under juletreet i år. Tomtene som selges befinner seg nemlig på månens forside.

En hodepine?

Skulle salg av tomter på månen bre om seg her til lands, kan muligens ligningsmyndighetene stå overfor en utfordring, men foreløpig lover Moon Shop AB, som er den skandinaviske eiendomsagenten, at du slipper både eiendomsskatt og formuesskatt hvis du føler for å bli en utenomjordisk tomteeier.

Foreløpig ligger nok også mulighetene for en utbygging av tomten langt fram i tid, men hvem vet hvilke muligheter dette gir barnebarna dine? Skulle NASA eller Statoil en gang i framtiden finne olje på tomten din, så kan jo investeringen vise seg å være gullkantet.

Lovlig eier

Amerikaneren Dennis M. Hope registrerte seg som eier av månen og alle andre planeter og deres måner i vårt solsystem allerede i 1980, og manglende og ufullstendig lovgivning har ført til at han faktisk kan kalle seg for den rettmessige eieren av disse, på samme måte som gullgravere i Klondyke registrerte sine skjerp for rundt 100 år siden. Både amerikanske og eks-sovjetiske myndigheter har godkjent registreringen.

Over 300.000 personer har hittil kjøpt tomter på månen, og blant disse finner du kjendiser som Clint Eastwood, Harrison Ford, Tom Cruise og Ronald Reagan.

Ikke helt overraskende finner vi også flere av skuespillerne fra tv-serien "Star Trek" på listen. De skulle jo vite hva de gjør, eller hva?

(NTB)

GAVETIPS: Gjør et varp til jul, og kjøp en tomt på månen.
Foto: AP/Scanpix