Slik kan du spare flere titusener på forsikringen de første årene som bileier. For selv om du ikke har kaskoforsikring, sparer du opp bonus som gir deg rabatt på forsikringen.

— De fleste gjør det nok også på denne måten siden man ikke har penger til ny bil når man er ung, sier Dine Penger-redaktør Tom Staavi.

Er bilen din lånefinansiert, krever banken kaskoforsikring om lånet er tatt opp med sikkerhet i bilen. Om du ikke vil ha kasko, må du da isteden kunne vise til sikkerhet for eksempel i en bolig.

— Hver enkelt må vurdere om kaskoforsikring er noe for dem, men særlig for unge koster kaskoen ofte mer enn den smaker, sier Staavi.

Informasjonsdirektør Jack Frostad i If Skadeforsikring oppfordrer ungdom under 25 år til å vente med å kjøpe drømmebilen, og heller starte med en rimelig bil som ikke er så dyr å forsikre.

Golf og BMW med mange hestekrefter er blant de dyreste bilene en ungdom kan forsikre. Ifølge Frostad normaliserer forsikringene seg etter at du fyller 25 år, og ikke lenger ligger høyest på risikostigen.

— Kombinasjonen 21 år og stor motor gir en svinedyr forsikring. Her er vi litt gledesdreper, sier Frostad.

Dropper du kaskoforsikringen, råder Dine Penger-redaktør Tom Staavi deg til å inngå en delkaskoforsikring isteden. Forsikringen dekker tap og skader som følge av brann og tyveri, samt assistanse ved redning.

Skade fører ikke til bonusnedrykk, og prisen på forsikringen ligger godt under det halve av en full kaskoforsikring.

— Særlig om du bor i byen er det greit å være forsikret mot tyveri, sier Staavi.