Men både politikere, ansatte på sosialkontorer og barnevern, fotballspillere og fotballdommere, komikere og journalister er utsatt. Det viser en liten kartlegging Bergens Tidende har gjort av saker de siste to-tre årene som omfatter drapstrusler og utpressing.

De sakene som her er nevnt utgjør bare et lite knippe slike saker. Datoene viser til tidspunktet for omtale i avisen:

3. september 2003: Et millionærektepar på Tertnes i Bergen er flere ganger blitt drapstruet av personer som presser dem for penger. Fruen ble brutalt ranet i fjor høst. I over ett år har ekteparet levd med drapstrusler.

28. august 2003: SV-leder i Os, Torill Otterskred, ble drapstruet. I flere uker er hun blitt oppringt av truende kvinner og menn, stoppet på gaten av ukjente personer og sjikanert. Hun er blitt bombardert med tekstmeldinger med rasistisk innhold.

11. august 2003: Milliardærparet Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow ble forsøkt utpresset for et tosifret millionbeløp. De to Larvik-mennene i 40-årene som er siktet i saken, skal ha truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om paret.

15. mai 2003: Den kvinnelige lederen av barnevernet i Fana ble drapstruet. Mannen som politiet har siktet i saken, skal ha tilknytning til en gruppe foreldre som de siste månedene har drevet til dels kraftig sjikanering av barnevernet.

9. mars 2003: Danmarks utenriksminister Per Stig Møller har mottatt drapstrusler i brevs form. Truslene har sammenheng med debatten om oppgradering av radarsystemet i Thule Air Base på Grønland. USA har fremmet et ønske overfor Danmark om å få benytte Thule Air Base i sitt nye nasjonale rakettforsvarsskjold.

2. november 2002: Komikeren Otto Jespersen ble drapstruet etter sine svært kontroversielle uttalelser i Torsdagsklubben på TV 2 om statsminister Kjell Magne Bondevik.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politikammer advarte da folk som er i fokus i mediene, mot hvordan de ordlegger seg.

— Det er mange som er i ubalanse og er syke der ute. De forstår ikke alltid ironien i det komikere gjør. Da får vi sånne ting som Otto Jespersen ble utsatt for, uttalte han.

— Dette er ikke en uvanlig situasjon. Vi behandler en rekke slike saker årlig, og det er klart at mennesker som er i fokus gjennom tv, radio og aviser er spesielt utsatte. Mange av sakene blir aldri oppklart, uttalte Abrahamsen.

5. september 2002: En havforsker ved Havforskningsinstituttet i Bergen blir truet på livet av amerikanske hvalentusiaster etter at han foreslo å avlive spekkhoggeren Keiko.

I mars 2002 gikk Brann-spilleren Azar Karadas til Rosenborg. Det førte til drapstrusler og svært grov utskjelling og sjikane fra ekstreme Brann-supportere.

14. august 2001: FIFA-dommer Rune Pedersen ble truet på livet på Brann-supporternes nettsider etter at han hadde gitt Sogndal straffespark på overtid i en fotballkamp mot Brann.

30. juni 2000: En journalist i Bergens Tidende ble drapstruet etter at han hadde skrevet flere reportasjer om en mann som var involvert i spritsmugling med en båt.