Braathens laveste pris fra 30. mars blir 960 kroner tur retur. Dermed vil Braathens ha den aller laveste billettprisen mellom Bergen og Alicante. Konkurrenten Sterling tar nemlig 998 kroner for sine rimeligste billetter. Men disse er stort sett utsolgt for både resten av vintersesongen og mye av sommeren. Ifølge Braathens informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen blir det lagt ut et betydelig antall billige flybilletter på alle avganger utover våren og sommeren.

Billettene kan kjøpes fra i dag. Men den laveste prisen på 960 kroner forutsetter at man bestiller billettene på internett. Hvis ikke må man ut med noen hundrelapper ekstra.

Nye ruter

Lavprissatsingen gjelder på hele Braathens rutenett mellom Norge og Middelhavsområdet og Kanariøyene. Selskapet skal åpne nye flyruter til både Nice, Palma, Roma og Las Palmas. Fra Bergen har man kun direkterute med lavprisbilletter til Alicante. Men Ellingsen sier at det blir billige tilslutningsbilletter også fra Bergen via Oslo til de andre destinasjonene i Sør-Europa.

Først til mølla

— Her blir det første mann til mølla i kampen om de aller billigste billettene. Men generelt kan jeg si at vi legger ut mange billige flyseter på alle avganger sørover. Når det er sagt, må vi totalt sett ha priser som gjør at vi kan fly lønnsomt på de aktuelle rutene, sier Ellingsen.

Administrerende direktør Knut A. Solberg i Braathens sier at selskapet nå vil satse på et nytt og forenklet priskonsept på rutene til Sør-Europa. Gjennom dette vil Braathens bli den største flyoperatøren på direkteruter mellom Norge og populære reisemål ved Middelhavet.

Ikke på Bergen - London

Braathens har også fjernet krav om at man må være borte natten mellom fredag og lørdag, eller lørdag og søndag for å få lavpris. Billettene kan også kjøpes helt opp mot avgang, og de kan endres mot et gebyr.

Lavprisbillettene vil imidlertid ikke omfatte norske innenriksruter, eller Braathens direkterute mellom Bergen og London.

— Foreløpig tar vi ikke London med i dette lavpriskonseptet. Dette har jo noe med konkurransesituasjonen å gjøre. Men vi kan ikke utelukke at også London-billettene etter hvert blir billigere, sier Ellingsen.

BILLIGERE FLYTURER: Reisemålene rundt Middelhavet, som her Alicante i Spania, blir billigere å nå med fly ettersom flybillettene blir billigere.<p/> ARKIVFOTO. JAN M. LILLEBØ