Ikke at de har noen konkrete planer om å formalisere forholdet.

— Det ligger et sted foran oss, sier Merete. Og Martin legger til: Vi mener jo at det er oss to, at vi skal bli gamle sammen.

Og drømme kan de gjøre. Særlig Merete kan tenke ut steder der det er fint å gifte seg. Som hun sier: - Det blir jo vårt bryllup. Da må det skje på en ordentlig måte. Men samtidig har vi ikke noe spesielt behov for å være gift. Vi er unge, har det ikke travelt verken med å gifte oss eller tenke på barn. Dessuten - det båndet vi har er ikke avhengig av en vielsesattest. Ikke ring heller.

Neppe kirkebryllup

Det blir neppe kirkelig bryllup på de to.

— Unntatt hvis vi finner en veldig fin kirke. Så det er best du beholder medlemskapet i statskirken så lenge, sier Martin til Merete. Selv er han ikke døpt.

De to ble kjærester da hun var 18 og han 19. Martin, som er fra Nesbyen, var i militæret på Værnes. Nå studerer begge i Meretes hjemby Trondheim. Og for to og et halvt år siden flyttet de sammen, først i leid leilighet.

— I fjor sommer kjøpte vi en leilighet på Byåsen. Hadde bare tenkt å kikke litt. Men så kom vi over en veldig fin leilighet. Vi tenkte: Hvorfor ikke?

Dermed har de to en sammenvevd økonomi.

— Jeg ville aldri bruke masse penger på meg selv uten å ta det opp med Merete først, sier Martin.

En å komme hjem til

Om samboerskapet sier han: Det som er så fantastisk, er å ha en å komme hjem til. Hvis du har hatt en elendig dag, er det en person som er der for deg og forstår deg.

Agnethe Weisser