17-åringen har gått med på å bli varetektsfengslet i fire uker, hvorav to med brev— og besøksforbud, opplyser hans advokat, Gunnar Øystein Helgevold, til NTB.

– Dette er en tragisk sak. Det er alt jeg vil si på dette tidspunktet i saken, sier 17-åringens advokat.

Ringte selv

Gutten ringte selv politiet klokken 1.37 natt til søndag og fortalte at han hadde skutt jenta si. Han ble pågrepet ved Statoil-stasjonen på Hommersåk like etter. Han er siktet for forsettlig drap, opplyser politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen ved Sandnes politistasjon til NTB.

17-åringen satt søndag formiddag i avhør hos politiet. Det skal foreløpig ikke ha kommet fram hvorfor han skjøt kjæresten sin.

– Dette er en veldig spesiell og tragisk sak. En ung gutt på bare 17 år sier han har skutt en jente på bare 16 år, sier Tveit Jørgensen.

Livløs i veien

Tilfeldig forbipasserende fant den 16 år gamle jenta liggende livløs midt i veien i Lifjellveien i Hommersåk like før klokken 2 natt til søndag. Ambulansepersonell kom til stedet og startet gjenopplivning av jenta, men hun ble erklært død ved Stavanger Universitetssykehus klokken 3.27 natt til søndag.

Jenta er skutt med et håndvåpen som politiet nå har beslaglagt. Politiet vil foreløpig ikke si hva slags type våpen det er snakk om, eller hvor på kroppen jenta ble skutt. Tveit Jørgensen vil ikke bekrefte at jenta skal ha blitt skutt flere ganger.

Det er 20 års aldersgrense i Norge for å eie og oppbevare et håndvåpen av den typen som trolig er blitt brukt til å skyte jenta med, opplyser Tveit Jørgensen.

Vitner i avhør

Politiet i Sandnes og Stavanger avhører nå en rekke vitner i saken. Politiet kjenner ikke til at noen har sett selve skytingen, og det er ikke noe som tyder på at det har vært flere personer involvert i ugjerningen. Flere personer befant seg imidlertid i området hvor jenta ble funnet.

Det var fest på idrettshuset i Hommersåk lørdag kveld, men politiet har ikke opplysninger om at jenta og gutten var der, opplyser Tveit Jørgensen.

Det er tatt rutinemessige blodprøver av den pågrepne gutten for å sjekke om han var påvirket av alkohol eller andre rusmidler da ugjerningen skjedde.

Politiet undersøker bakken utenfor huset der en 16 år gammel jente er skutt og drept i Hommersåk utenfor Sandnes. En 17-årig gutt er pågrepet. Foto: Fredrik Refvem, Stavanger Aftenblad/SCANPIX