Ledelsen i Kiwi er nå samlet, og de ansatte er varslet.

— Vi har fortsatt kontakt med politi og letemannskap som holder oss oppdatert. Vi har nylig sendt ut informasjon til alle butikker og ansatte om at han er savnet, sier styreleder i Kiwi Norge, Tommy Korneliussen, til Drammens Tidende.

Politiet vil foreløpig ikke bekrefte identiteten til de to kvinnene i 40-årene som omkom i ulykken i Tønsbergfjorden utenfor Tjøme natt til onsdag. En mann er på sykehuset med lettere skader etter ulykken. Alle de fire som var om bord skal være fra drammensområdet.

To kvinner omkom

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 4.07. Røde Kors-båten «Tjøme», en redningsskøyte, et losskip og et redningshelikopter ble sendt til stedet. Redningsmannskapene har søkt grundig på de nærmeste holmene og skjærene uten å finne den fjerde passasjeren i båtulykken ved Tjøme.

Klokken syv tirsdag morgen bekreftet politiet at de to personene som ble hentet opp av dykkere, er døde. De omkomne er to kvinner på 43 og 41 år.

— Vi leter fortsatt etter den fjerde passasjeren. Vi har et redningshelikopter som søker fra luften. Redningsskøyten leder søket fra sjøen, og vi har både en Røde Kors-båt, en losbåt og brannvesenets båt med dykkere. Politiet har også godt med mannskaper på stedet, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Omkom på sykehuset

De to som ble hentet opp av vannet, ble fløyet med redningshelikopter til Oslo universitetssykehus. Like før klokken 7 onsdag morgen meldte politiet i Vestfold at de to omkom. Ulykken skjedde på nordsiden av Flåteskjær, som ligger i Tønsbergfjorden mellom Tjøme og Sandefjord.

— Det er en del holmer og skjær nord for ulykkesstedet, men disse er nå godt sjekket ut uten at vi har gjort noen funn. Vi utvider søkeområdet etter hvert som vi søker gjennom steder, sier Bull.

Grunnstøtingen skjedde omtrent midt uti Tønsbergfjorden, som er ganske smal ved ulykkesstedet. Passasjeren som fikk varslet om ulykken, ble plukket opp fra vannet av en forbipasserende båt.

33 omkom i fjor

Ikke langt unna, ved Kjøpmannskjær på Nøtterøy, omkom to menn på 19 og 20 år i en ulykke med en lignende gummibåt natt til tirsdag. Disse hadde ikke på seg redningsvest da de skulle på den korte turen hjem fra en fest.

I fjor omkom 33 personer i ulykker med fritidsbåt, de fleste var menn over 40 år. 13 av dem omkom ved fall over bord. Røde-Kors-president Sven Mollekleiv advarte tirsdag mot uaktsomhet ved båtkjøring og mente det må vurderes et påbud om bruk av redningsvest for å hindre ulykker.

— Båten må ikke være et fristed hvor normal sikkerhet ikke gjelder. Å ha på seg redningsvest og å vise grunnleggende vaktsomhet ved og på vann må bli en selvfølge for nordmenn, uttalte han.

Redningsselskapet går i Aftenposten onsdag ut med et forslag om en felles fartsgrense på fem knop for all båtferdsel innenfor 100 meter fra land i Norge.