Burud ble funnet i området rundt Pikeskjær-Kariskjær, rett sør for Veierland, ved 22-tiden torsdag kveld.

— Vi er veldig lettet over at Per-Erik Burud er bekreftet funnet, og for alle berørte er det en trygghet at vi nå vet hva som har skjedd. Selv om sjokket og tapet ikke blir mindre nå som han er funnet, blir det lettere for alle å gå videre, sier informasjonssjef Kine Søyland i NorgesGruppen til NTB.

Etter at politiet innstilte søket 17. juli engasjerte NorgesGruppen et privat firma som i flere dager har brukt en fjernstyrt miniubåt i letearbeidet. Men funnet av Burud ble ikke gjort i forbindelse med den organiserte leteaksjonen.

— Målet vårt var å finne ham, så vi hadde ingen planer om å avslutte søket. Selv om det ikke var miniubåten som fant ham, er vi glade for at vi opprettholdt søket gjennom uka, sier Søyland.

Per-Erik Burud ble meldt savnet etter en båtulykke i Tønsbergfjorden utenfor Tjøme natt til onsdag 13. juli. Både Buruds kone og en venninne av henne ble funnet i sjøen og sendt til sykehus, men livene deres sto ikke til å redde. En fjerde person om bord klarte å komme seg på land etter ulykken. Han pådro seg kun lette skader.

FUNNET DØD: Kiwi-direktør Per-Erik Burud.
SCANPIX